Helles Opskrifter RSS



Tarteletter med asparges og hønsekød

Tarteletter med kylling og asparges i den der lækre, cremede sovs sammen med sprøde tarteletter, det er da en god kombi. Det praktiske: Antal portioner: 4  Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 60  min. Ingredienser: 1 kylling eller høne 1 gulerod 1 porre 2 stængler bladselleri Lidt løvstikke, persille og/eller timian salt og peberkorn 1 bundt grønne asparges evt. 1-2 dl fløde 40 g smør 2 spsk hvedemel 8-12 tarteletter Mikrogrønt til topping, f.eks. amarant, violet radise og mizuna Fremgangsmåde: Kog kyllingen op i vand, så det lige dækker og skum for urenheder. Skær gulerod, porre og bladselleri i grove stykker og tilsæt dem til suppen sammen med krydderurtebuket, lidt hele peberkorn og salt. Lad kyllingen simre ved svag varme til den er mør, det tager ca....

Fortsæt med at læse



Tomatsalat med ærteskud

Små søde cherrytomater, forårsløg og ærteskud er hovedingredienserne i denne tomatsalat. Det praktiske: Antal portioner: 4  Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 500 g cherry tomater 1-2 forårsløg 1 bakke ærtekud dressing af 1 spsk balsamicoeddike, 2 spsk olivenolie, salt og peber Fremgangsmåde: Vask og halver tomaterne Vask og snit forårsløget i fine skiver Høst ærteskuddene og snit den nederste halvdel fint. Gem et par af de flotteste skud til pynt. Rør eddike med salt og peber og tilsæt olien dråbevis, så du fåe en emulgeret dressing. Anret lidt ærteskud på et fad og kom tomater og forårsløg over. Dryp dressingen over og pynt med resten af skuddene Velbekomme 💚 TIP: Vidste du, at du kan gendyrke roden ag forårsløg og høste...

Fortsæt med at læse



Pesto

Nordisk FoodWIN pesto er udarbejdet i samarbejde med Hotel og Restaurationsskolen. De introducerede mig til begrebet "Foodwin" som en modsætning til food waste, og hele ideen er at bruge produkter, man ellers ville smide ud til nye gastronomiske produkter.  Det praktiske: Antal portioner: 4  Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 70 g rester af urter, blade og stængler. 50 g ristede solsikkekerner 50 g vesterhavsost eller anden god dansk fast ost 1 fed hvidløg 2½ dl. koldpresset rapsolie saft af 1 citron eller revet citronskal Salt og peber. Fremgangsmåde: Blend de nedkølede solsikkekerner med resten af ingredienserne og smag til med salt og peber. Opbevares i lukket glas på køl. Velbekomme 💚 TIP:Husk der er gratis ramsløg at hente hele foråret i de...

Fortsæt med at læse



Klassisk æg og rejer med avocadocreme og spirer

Et lille twist på den klassiske æg og rejer med hjertesalat, avocadocreme og spirer. Det praktiske: Antal portioner: 6 - 8  Forberedelsestid: 15 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 6 æg 150 g rejer 1 stor avocado 1 - 2 spsk creme fraice 12 Hjertesalat blade Lidt mayonnaise Mikrogrønt til topping, f.eks. rucola og radise Citron saft, salt og peber Fremgangsmåde: Kog æggene smilende, dvs. ca. 7-8 min. Mos avocado og bland creme fraice i. Smag til med citron saft, salt og peber. Pil æggene, skær dem over i to og placer hvert æg på en skefuld avocadomos i et enkelt hjertesalat blad. Pynt med rejer, mayonnaise og spirer på toppen. Velbekomme 💚 Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev, så får du en gratis frøpakke med 6...

Fortsæt med at læse



Æggesalat med blandet mikrogrønt

Nem og hurtig æggesalat fyldt med lækre spirer. Det praktiske: Antal portioner: 6  Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 6 æg 200 g hytteost 1 spsk mayonnaise Salt, peber, karry efter smag Blandet spirer til topping: Sennep, Kløver og Karse. Fremgangsmåde: Kog æggene smilende, dvs. ca. 7-8 min. Pil æggene og kom dem i en skål. Klem dem evt. på kryds og tværs i æggedeleren eller mos dem med en gaffel. Tilsæt hytteost, mayonnaise, spirer og krydderier og rør godt rundt. Smag til og anret i en smuk skål med ekstra spirer på toppen. Velbekomme 💚 Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev, så får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

Fortsæt med at læse