Grøn morgengrød med mikrogrønt

grøn grød med mikrogrønt

Grøn grød med mikrogrønt

Kender du professor Oluf Borbye Pedersens grønne grød, der styrker mavens tarmbakterier? Jeg har lavet min egen version - selvfølgelig med mikrogrønt men også med banan og A38. Og har jeg ikke lige en af ingredienserne, så skifter jeg den bare ud med en anden eller udelader den. Jeg har en del bær fra haven i fryseren, dem blender jeg i, når det ikke lige er sæson for friske bær.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 2
  • Forberedelsestid: 5 min.
  • Tilberedningstid: 5 min. 

Ingredienser:

  • ½ avocado
  • ½ æble
  • ½ citron (saften) eller anden citrusfrugt
  • friskrevet ingefær efter smag
  • ½ kiwi eller 5-10 vindruer
  • 5 halve valnødder
  • 1ark sushitang klippet i små stykker
  • 3 kugler frossen spinat spinat
  • Lidt persille frisk eller frossen
  • 3 buketter broccoli, evt. Frossen eller anden form for kål
  • 1 håndfuld mikrogrønt, gerne broccoli, solsikke eller kløver
  • 1 banan
  • 1-2 dl A38
  • 1-2 dl afkølet urtete, fx myntete
  • evt. frosne solbær, ribs, hindbær eller jordbær

Toppings:

  • Frisk mynte eller mikrogrønt
  • Friske bær i sæson (eller frysetørrede)
  • Valnødder eller andre nødder
  • For en meget mættende variant kan du toppe med havregryn, müesli eller granola.

Fremgangsmåde:

  1.  Riv ingefær, klip tangen i små stykker og pres citronen
  2. Blend alle ingredienserne til en tyk grød (vil du hellere drikke den, så kom mere urte te eller vand i til ønsket konsistens)
  3. Pynt med den topping du har valgt.