Pesto

Pesto

Nordisk FoodWIN pesto er udarbejdet i samarbejde med Hotel og Restaurationsskolen. De introducerede mig til begrebet "Foodwin" som en modsætning til food waste, og hele ideen er at bruge produkter, man ellers ville smide ud til nye gastronomiske produkter. 

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4 
  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 5 min.

Ingredienser:

  • 70 g rester af urter, blade og stængler.
  • 50 g ristede solsikkekerner
  • 50 g vesterhavsost eller anden god dansk fast ost
  • 1 fed hvidløg
  • 2½ dl. koldpresset rapsolie
  • saft af 1 citron eller revet citronskal
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

Blend de nedkølede solsikkekerner med resten af ingredienserne og smag til med salt og peber. Opbevares i lukket glas på køl.

Velbekomme 💚

TIP:Husk der er gratis ramsløg at hente hele foråret i de danske skove.

Skriv dig op til tiny gardens nyhedsbrev, så får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱