BLINIS MED ROGN OG MIKROGRØNT


Små lækre hapsere med dekorativ topping af bl.a. stenbiderrogn, rejer og ærteskud. De er lette at lave, ligner en million og er gode både på frokostbordet eller som små canapeer til et glas vin eller bobler.

Blinis med Stenbiderrogn og rucola

Smør 1 ts creme fraiche 38% på blinien så der bliver en lille fordybning. Kom en skefuld stenbiderrogn ned i fordybningen og top med finthakket rødløg og rucola spirer.

Blinis med vagtelæg og ærteskud

Steg vagtelæg i ganske få minutter i smør. Kom dem ovenpå blinis og pynt med en reje, lidt ørred- eller lakserogn og fine ærteskud. Husk et drys salt og peber.

Blinis med laksemousse

Rør et stykke varmtrøget laks med et par skefulde creme fraiche og lidt citronsaft til det har en god konsistens. Smag til med salt og peber og rør masser af pak choi mikrogrønt i moussen. Kom det på blinien og pynt med ekstra pak choi spirer.

Blinis med rejer, rogn og radise spirer

Smør 1 ts creme fraiche 38% på blinien og læg en 4-5 rejer i en krans. Kom lidt rogn i midten og pynt med radise mikrogrønt.

Jeg springer over hvor gærdet er lavest og køber blinis, der er lavet og som bare skal varmes på panden.

Andre lækre kombinationer kunne være røget laks, agurk og solsikkeskud, avocado, tomat og den intense basilikum mikrogrønt eller røget hellefisk, creme fraiche og radise rambo.