Salat med sorte ris, porre og blandet spirer


Fyldig salat med sorte ris, porrer og sharonfrugter. Brug de sunde spirer som pynt, f.eks. pinkkål, sortkål, pak choi eller broccoli. 🌱

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4 personer
  • Forberedelsestid: 40 min.
  • Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser:

  • 200 g sorte fuldkornsris
  • 150 g sharonfrugt
  • 150 g agurk
  • 150 g porre
  • 50 g icebergsalat
  • 50 g valnøddekerner
  • ½ bakke spirer, f.eks. pinkkål
  • Dressing af 4 spsk valnøddeolie, 2 spsk eddike, 1 spsk rørsukker, 2 tsk sennep, salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog risene i 35-40 min. og afkøl dem i en skål.
  2. Skær sharonfrugten i både.
  3. Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske og skær den så i skiver.
  4. Skær porren i tynde ringe.
  5. Pluk salaten i mindre stykker.
  6. Rist valnødderne på en tør pande.
  7. Bland ris, sharonfrugt, agurk, porre og salatblade i skålen.
  8. Bland dressingen og hæld den over salaten.
  9. Pynt med ristede valnødder og spirer.

Velbekomme 💚

Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

Opskrift og foto af Claus Dalby fra hans bog "Slank - Plantemad fra mit grønne køkken.