
Fyldig salat med sorte ris, porrer og sharonfrugter. Brug de sunde spirer som pynt, f.eks. pink kål, sortkål, pak choi eller broccoli. 🌱
Det praktiske:
- Antal portioner: 4 personer
- Forberedelsestid: 40 min.
- Tilberedningstid: 10 min.
Ingredienser:
- 200 g sorte fuldkornsris
- 150 g sharonfrugt
- 150 g agurk
- 150 g porre
- 50 g icebergsalat
- 50 g valnøddekerner
- ½ bakke spirer, f.eks. pink kål
Dressing
- 4 spsk valnøddeolie
- 2 spsk eddike
- 1 spsk rørsukker
- 2 tsk sennep
- salt og peber
Fremgangsmåde:
- Kog risene i 35-40 min. og afkøl dem i en skål.
- Skær sharonfrugten i både.
- Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske og skær den så i skiver.
- Skær porren i tynde ringe.
- Pluk salaten i mindre stykker.
- Rist valnødderne på en tør pande.
- Bland ris, sharonfrugt, agurk, porre og salatblade i skålen.
- Bland dressingen og hæld den over salaten.
- Pynt med ristede valnødder og spirer.
Velbekomme 💚
Har du fået lyst til selv at dyrke mikrogrønt? Se vores spirebakker i funktionelt dansk design her
Opskrift og foto af Claus Dalby fra hans bog "Slank - Plantemad fra mit grønne køkken.