Salat med sorte ris, porre og blandet spirer

Salat med sorte ris, porre og blandet spirer

Fyldig salat med sorte ris, porrer og sharonfrugter. Brug de sunde spirer som pynt, f.eks. pinkkål, sortkål, pak choi eller broccoli. 🌱

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4 personer
  • Forberedelsestid: 40 min.
  • Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser:

  • 200 g sorte fuldkornsris
  • 150 g sharonfrugt
  • 150 g agurk
  • 150 g porre
  • 50 g icebergsalat
  • 50 g valnøddekerner
  • ½ bakke spirer, f.eks. pinkkål
  • Dressing af 4 spsk valnøddeolie, 2 spsk eddike, 1 spsk rørsukker, 2 tsk sennep, salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog risene i 35-40 min. og afkøl dem i en skål.
  2. Skær sharonfrugten i både.
  3. Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske og skær den så i skiver.
  4. Skær porren i tynde ringe.
  5. Pluk salaten i mindre stykker.
  6. Rist valnødderne på en tør pande.
  7. Bland ris, sharonfrugt, agurk, porre og salatblade i skålen.
  8. Bland dressingen og hæld den over salaten.
  9. Pynt med ristede valnødder og spirer.

Velbekomme 💚

Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

Opskrift og foto af Claus Dalby fra hans bog "Slank - Plantemad fra mit grønne køkken.