Salat med sorte ris, porre og blandet spirer

Salat med sorte ris, porre og blandet spirer

 

Fyldig salat med sorte ris, porrer og sharonfrugter. Brug de sunde spirer som pynt, f.eks. pink kål, sortkål, pak choi eller broccoli. 🌱

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4 personer
  • Forberedelsestid: 40 min.
  • Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser:

  • 200 g sorte fuldkornsris
  • 150 g sharonfrugt
  • 150 g agurk
  • 150 g porre
  • 50 g icebergsalat
  • 50 g valnøddekerner
  • ½ bakke spirer, f.eks. pink kål

Dressing

  • 4 spsk valnøddeolie
  • 2 spsk eddike
  • 1 spsk rørsukker
  • 2 tsk sennep
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog risene i 35-40 min. og afkøl dem i en skål.
  2. Skær sharonfrugten i både.
  3. Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske og skær den så i skiver.
  4. Skær porren i tynde ringe.
  5. Pluk salaten i mindre stykker.
  6. Rist valnødderne på en tør pande.
  7. Bland ris, sharonfrugt, agurk, porre og salatblade i skålen.
  8. Bland dressingen og hæld den over salaten.
  9. Pynt med ristede valnødder og spirer.

Velbekomme 💚

Har du fået lyst til selv at dyrke mikrogrønt? Se vores spirebakker i funktionelt dansk design her

Opskrift og foto af Claus Dalby fra hans bog "Slank - Plantemad fra mit grønne køkken.