Fyldig salat med sorte ris, porrer og sharonfrugter. Brug de sunde spirer som pynt, f.eks. pink kål, sortkål, pak choi eller broccoli. 🌱
Det praktiske:
- Antal portioner: 4 personer
 - Forberedelsestid: 40 min.
 - Tilberedningstid: 10 min.
 
Ingredienser:
- 200 g sorte fuldkornsris
 - 150 g sharonfrugt
 - 150 g agurk
 - 150 g porre
 - 50 g icebergsalat
 - 50 g valnøddekerner
 - ½ bakke spirer, f.eks. pink kål
 
Dressing
- 4 spsk valnøddeolie
 - 2 spsk eddike
 - 1 spsk rørsukker
 - 2 tsk sennep
 - salt og peber
 
Fremgangsmåde:
- Kog risene i 35-40 min. og afkøl dem i en skål.
 - Skær sharonfrugten i både.
 - Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske og skær den så i skiver.
 - Skær porren i tynde ringe.
 - Pluk salaten i mindre stykker.
 - Rist valnødderne på en tør pande.
 - Bland ris, sharonfrugt, agurk, porre og salatblade i skålen.
 - Bland dressingen og hæld den over salaten.
 - Pynt med ristede valnødder og spirer.
 
Velbekomme 💚
Har du fået lyst til selv at dyrke mikrogrønt? Se vores spirebakker i funktionelt dansk design her
Opskrift og foto af Claus Dalby fra hans bog "Slank - Plantemad fra mit grønne køkken.