Kold kartoffelsat med violet radise og rød sennep

Kold kartoffelsat med violet radise og rød sennep

Frikadeller og kold kartoffelsalat

Det er da en sommer-klassiker! Nemt til sommerens gæster eller til en hyggelig middag udendørs. Jeg har valgt violet radise og rød sennep som mikrogrønt, men du kan også bruge almindelig radise. Ærteskud eller dild er også gode valg.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4 
  • Forberedelsestid: 5 min.
  • Tilberedningstid: 20  min.

Ingredienser:

  • 1 kg små (nye) kartofler
  • 1 dl creme fraiche 18%
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl græsk yoghurt 
  • 1 spsk finthakket løg, evt. hvidløgsmikrogrønt
  • 1 tsk dijon sennep - eller lidt senneps mikrogrønt
  • salt, peber og citronsaft
  • Mikrogrønt til dressing og topping, f.eks. violet radise og rød sennep

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne i vand med rigeligt salt i 5-7 min. og lad dem trække færdige 5-7 min.
  2. Pil evt. kartoflerne og del dem 1-2 gange alt efter størrelse. lad dem køle af.
  3. Rør mayonnaise med salt, peber, sennep og citronsaft. Tilsæt creme fraiche og yoghurt og finthakket mikrogrønt efter eget valg. 
  4. Smag dressingen godt til, kartoflerne "stjæler" smag, så giv den bare gas!
  5. Bland kartoflerne i og lad gerne salaten trække køligt en times tid.
  6. Top med mikrogrønt efter eget valg.

TIP: også dejlig til en grill pølse og på en sommer buffet.

Velbekomme 💚

Har du fået lyst til selv at dyrke mikrogrønt? Se vores spirebakker i funktionelt dansk design her