
Det er slet ikke så svært at lave sin egen pesto, prøv f.eks. denne variant med citronmelisse persille og hasselnødder. Hurtigt, nemt og velsmagende.
Du kan spise den helt enkel på frisk kogt pasta eller hvide bønner, bruge den som dip til et fad med smukt anrettede grøntsagsstave eller på et bruschetta med lidt mozzarella og tomat.
Ingredienser:
- En stor håndfuld persille
- 1 bakke citronmelisse mikrogrønt
- 50 g hasselnødder
- 40 g parmesan
- ca. 1,5 dl koldpresset raps olie
- saft og revet skal af 1 citron
- salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skyl og klip urterne i mindre stykker. Hak evt. nødderne groft. Riv parmesanosten groft
- Blend hele molevitten og smag til med salt, peber og evt. mere citron.
TIP: Du kan bruge andre urter end de foreslåede - også god hvis du har rester af mikrogrønt, du ikke har fået brugt.