Salat med bagt græskar og bukkehorns mikrogrønt

salat med bagte græskar og bukkehorns-mikrogrønt, appelsiner og feta

Lækker salat med græskar, appelsin, feta og bukkehorns-spirer

Med denne salat får du glæde af den let-bitre smag af bukkehorns-mikrogrønt , der passer utrolig godt til den søde græskar, den friske appelsin og den salte fetaost. Salaten kan spises alene med godt brød til eller bruges som tilbehør til f.eks. hakkebøf eller stegt kylling.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 2 som fuldt måltid - 4 som tilbehør
  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 30 min. 

Ingredienser til det bagte græskar:

  • 1 græskar, f.eks. hokkaido eller butternut
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk honning
  • 3-4 spsk olivenolie
  • saft og skal af 1/2 øko citron
  • salt

Øvrige ingredienser til salaten:

  • 2 hoveder julesalat eller anden bitter salat, f.eks. raddichio, frisé eller rucola
  • 2-3 appelsiner
  • 100 g fetaost
  • bukkehorns mikrogrønt
  • ristede nødder eller kerner

Dressing:

  • saft og skal af 1/2 øko citron
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk honning
  • 1/2 dl olivenolie
  • salt og peber.

Fremgangsmåde:

  1.  Skær græskaret i fine både og bland med olie og krydderier. Bages ved 200 grader i 30-35 min.
  2. Skær appelsinerne i filetter og skyl og tør salaten.
  3. Rør dressingen sammen og hæld den over de varme græskar.
  4. Anret på et fad sammen med salater og appelsiner. Top med ristede kerner, smuldret fetaost og bukkehorns mikrogrønt.