Confiteret æggeblomme med spinat og radise-spirer

Confiteret æggeblomme med spinat og radise-spirer

Sauteret spinat med svampe og hvidløg omkranser en æggeblomme marineret i soya og pyntet med radiseskiver og radise mikrogrønt. Det ligner en milion, men er ikke så svært at lave.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4 
  • Forberedelsestid: 4 timer
  • Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser:

  • 200 g frisk spinat
  • 1-2 fed hvidløg
  • 125 g svampe, f.eks. champingnon eller portobello
  • 1 spsk olie eller smør
  • salt, peber, evt. revet muskatnød
  • 2 æg 
  • soyasauce
  • 6-8 radiser
  • radise spirer

Fremgangsmåde:

OBS: Begynd med æggeblommerne 4 timer før du skal spise! Resten tilberedes lige før servering.

  1. Del ægget i blomme og hvide 
  2. Kom hver blomme i en lille skål eller pak dem forsigtigt i film og hæld et par spsk. soyasauce over. 
  3. Sæt æggeblommerne på køl i ca. 4 timer. Soyaen tilbereder æggeblommen og giver en rigtig dejlig smag.
  4. Skyl og tør spinaten 
  5. Pil hvidløget og skær det i tynde skiver
  6. Rens svampene og skær dem i tynde skiver.
  7. Varm fedtstoffet op og steg svampene til de er gyldne
  8. Skru lidt ned for varmen og steg hvidløget sammen med svampene, pas på, at det ikke branker.
  9. Tilsæt spinaten og rør forsigtig rundt til spinaten falder sammen.
  10. Smag til med salt, peber og evt. revet muskat nød.
  11. Anret rundt om den confiterede æggeblomme og pynt med radiseskiver og radise spirer.

Velbekomme 💚

TIP: Du kan bruge hviderne til marengs eller en æggehvide omelet med masser af mikrogrønt. 

Har du fået lyst til selv at dyrke mikrogrønt? Se vores spirebakker i funktionelt dansk design her