CONFITERET ÆGGEBLOMME MED SPINAT OG MIKROGRØNT March 26 2020

radise spirer confiteret æggeblommeSauteret spinat med svampe og hvidløg omkranser en æggeblomme marineret i soya og pyntet med radiseskiver og radise mikrogrønt. Nemt og enkelt.

Det skal du bruge:

  • 200 g frisk spinat
  • 1-2 fed hvidløg
  • 125 g svampe, f.eks. champingnon eller portobello
  • 1 spsk olie eller smør
  • salt, peber, evt. revet muskatnød
  • 2 æg 
  • soyasauce
  • 6-8 radiser
  • radise spirer

Sådan gør du:

OBS: Begynd med æggeblommerne 4 timer før du skal spise! Resten tilberedes lige før servering.

  • Del ægget i blomme og hvide (du kan bruge hviderne til marens eller en æggehvide omelet med masser af mikrogrønt).
  • Kom hver blomme i en lille skål eller pak dem forsigtigt i film og hæld et par spsk. soyasauce over. 
  • Sæt æggeblommerne på køl i ca. 4 timer. Soyaen tilbereder æggeblommen og giver en rigtig dejlig smag.
  • Skyl og tør spinaten 
  • Pil hvidløget og skær det i tynde skiver
  • Rens svampene og skær dem i tynde skiver.
  • Varm fedtstoffet op og steg svampene til de er gyldne
  • Skru lidt ned for varmen og steg hvidløget sammen med svampene, pas på, at det ikke branker.
  • Tilsæt spinaten og rør forsigtig rundt til spinaten falder sammen.
  • Smag til med salt, peber og evt. revet muskat nød.
  • Anret rundt om den confiterede æggeblomme og pynt med radiseskiver og radise spirer.