Sauteret spinat med svampe og hvidløg omkranser en æggeblomme marineret i soya og pyntet med radiseskiver og radise mikrogrønt. Nemt og enkelt.
Det skal du bruge:
- 200 g frisk spinat
- 1-2 fed hvidløg
- 125 g svampe, f.eks. champingnon eller portobello
- 1 spsk olie eller smør
- salt, peber, evt. revet muskatnød
- 2 æg
- soyasauce
- 6-8 radiser
- radise spirer
Sådan gør du:
OBS: Begynd med æggeblommerne 4 timer før du skal spise! Resten tilberedes lige før servering.
- Del ægget i blomme og hvide (du kan bruge hviderne til marens eller en æggehvide omelet med masser af mikrogrønt).
- Kom hver blomme i en lille skål eller pak dem forsigtigt i film og hæld et par spsk. soyasauce over.
- Sæt æggeblommerne på køl i ca. 4 timer. Soyaen tilbereder æggeblommen og giver en rigtig dejlig smag.
- Skyl og tør spinaten
- Pil hvidløget og skær det i tynde skiver
- Rens svampene og skær dem i tynde skiver.
- Varm fedtstoffet op og steg svampene til de er gyldne
- Skru lidt ned for varmen og steg hvidløget sammen med svampene, pas på, at det ikke branker.
- Tilsæt spinaten og rør forsigtig rundt til spinaten falder sammen.
- Smag til med salt, peber og evt. revet muskat nød.
- Anret rundt om den confiterede æggeblomme og pynt med radiseskiver og radise spirer.