FRISKOST RULLET I MIKROGRØNT


ostekugler rullet i mikrogrøntFriske, små ostekugler, der ser indbydende ud, er superlette at lave og ikke fylder så meget i maven. Server evt. med hjemmelavede grissini.

Det skal du bruge:

  • 200 g friskost naturel (du kan også bruge gedeost)
  • Blandet mikrogrønt, f.eks. amarant, radise og basilikum

Grissini

  • 0,5 dl vand
  • en lille "ært" gær
  • 1 dl mælk
  • 30 g blødt smør
  • 250 g hvedemel
  • 5 g sukker
  • 7 g salt
  • en håndfuld urter og mikrogrønt

Sådan gør du:

Ostekugler: Klip mikrogrønt i små fine stykker på ca. 1 cm og kom dem ud på et stykke bagepapir eller et spækbræt. Rul små mundrette kugler af osten og tril dem i blandingen af mikrogrønt.

Grissini: Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter de øvrige ingredienser. Hold lidt af melet tilbage. Ælt dejen og lad den hæve til dobbelt størrelse (1-2 timer).

Rul dejen tyndt ud, gerne med lidt durummel, og skær den i tynde strimler, der kommes på en bageplade.

Bages 8-10 minutter ved 170 C til de er helt sprøde.

TIP: Grissinidejen kan laves dagen før og hæve i køleskabet. Kan også rulles ud på en pastamaskine.

Opskriften er udviklet af Githa Bennorth.