Tarteletter med kylling og asparges i den der lækre, cremede sovs sammen med sprøde tarteletter, det er da en god kombi.
Det praktiske:
- Antal portioner: 4
 - Forberedelsestid: 10 min.
 - Tilberedningstid: 60 min.
 
Ingredienser:
- 1 kylling eller høne
 - 1 gulerod
 - 1 porre
 - 2 stængler bladselleri
 - Lidt løvstikke, persille og/eller timian
 - salt og peberkorn
 - 1 bundt grønne asparges
 - evt. 1-2 dl fløde
 - 40 g smør
 - 2 spsk hvedemel
 - 8-12 tarteletter
 - Mikrogrønt til topping, f.eks. amarant, violet radise og brøndkarse
 
Fremgangsmåde:
- 
Kog kyllingen op i vand, så det lige dækker og skum for urenheder.
 - 
Skær gulerod, porre og bladselleri i grove stykker og tilsæt dem til suppen sammen med krydderurtebuket, lidt hele peberkorn og salt.
 - Lad kyllingen simre ved svag varme til den er mør, det tager ca. 40-50 min.
 - Lad kyllingen køle lidt af og skær kødet i mindre stykker. (der er en del kød på en hel kylling, så gem evt. det ene bryst til en anden ret)
 - Lav saucen ved at smelte smør og piske melet i. Spæd med siet suppe og evt. lidt fløde til ønsket konsistens (ca. 4 dl.). Smag til med salt og peber.
 - Tilsæt asparges i mundrette stykker og kyllingekød. Smag til igen.
 - Anret i lune tarteletter og pynt med mikrogrønt, f.eks. amarant, brøndkarse og violet radise.
 
TIP: Du kan også vælge en kyllingeudskæring i stedet for en hel kylling, i så fald skal kogetiden sættes ned, brystkød skal have ca. 15 min og lårkød, 20-30 min.
Velbekomme 💚
Har du fået lyst til selv at dyrke mikrogrønt? Se vores spirebakker i funktionelt dansk design her