Tarteletter med kylling og asparges i den der lækre, cremede sovs sammen med sprøde tarteletter, det er da en god kombi.
Det praktiske:
- Antal portioner: 4
- Forberedelsestid: 10 min.
- Tilberedningstid: 60 min.
Ingredienser:
- 1 kylling eller høne
- 1 gulerod
- 1 porre
- 2 stængler bladselleri
- Lidt løvstikke, persille og/eller timian
- salt og peberkorn
- 1 bundt grønne asparges
- evt. 1-2 dl fløde
- 40 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 8-12 tarteletter
- Mikrogrønt til topping, f.eks. amarant, violet radise og mizuna
Fremgangsmåde:
-
Kog kyllingen op i vand, så det lige dækker og skum for urenheder.
-
Skær gulerod, porre og bladselleri i grove stykker og tilsæt dem til suppen sammen med krydderurtebuket, lidt hele peberkorn og salt.
- Lad kyllingen simre ved svag varme til den er mør, det tager ca. 40-50 min.
- Lad kyllingen køle lidt af og skær kødet i mindre stykker. (der er en del kød på en hel kylling, så gem evt. det ene bryst til en anden ret)
- Lav saucen ved at smelte smør og piske melet i. Spæd med siet suppe og evt. lidt fløde til ønsket konsistens (ca. 4 dl.). Smag til med salt og peber.
- Tilsæt asparges i mundrette stykker og kyllingekød. Smag til igen.
- Anret i lune tarteletter og pynt med mikrogrønt, f.eks. amarant, mizuna og violet radise.
Velbekomme 💚
TIP: Du kan også vælge en kyllingeudskæring i stedet for en hel kylling, i så fald skal kogetiden sættes ned, brystkød skal have ca. 15 min og lårkød, 20-30 min.
Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev, så får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱