Tarteletter med asparges og hønsekød

Tarteletter med asparges og hønsekød

Tarteletter med kylling og asparges i den der lækre, cremede sovs sammen med sprøde tarteletter, det er da en god kombi.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4 
  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 60  min.

Ingredienser:

  • 1 kylling eller høne
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 2 stængler bladselleri
  • Lidt løvstikke, persille og/eller timian
  • salt og peberkorn
  • 1 bundt grønne asparges
  • evt. 1-2 dl fløde
  • 40 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 8-12 tarteletter
  • Mikrogrønt til topping, f.eks. amarant, violet radise og mizuna

Fremgangsmåde:

  1. Kog kyllingen op i vand, så det lige dækker og skum for urenheder.
  2. Skær gulerod, porre og bladselleri i grove stykker og tilsæt dem til suppen sammen med krydderurtebuket, lidt hele peberkorn og salt.
  3. Lad kyllingen simre ved svag varme til den er mør, det tager ca. 40-50 min.
  4. Lad kyllingen køle lidt af og skær kødet i mindre stykker. (der er en del kød på en hel kylling, så gem evt. det ene bryst til en anden ret)
  5. Lav saucen ved at smelte smør og piske melet i. Spæd med siet suppe og evt. lidt fløde til ønsket konsistens (ca. 4 dl.). Smag til med salt og peber.
  6. Tilsæt asparges i mundrette stykker og kyllingekød. Smag til igen.
  7. Anret i lune tarteletter og pynt med mikrogrønt, f.eks. amarant, mizuna og violet radise.

Velbekomme 💚

TIP: Du kan også vælge en kyllingeudskæring i stedet for en hel kylling, i så fald skal kogetiden sættes ned, brystkød skal have ca. 15 min og lårkød, 20-30 min.


Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev, så får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱