Æggesalat med sennepsspirer

Æggesalat med sennepsspirer

Æggesalat er så nemt at lave. Nyd den på ristet brød, som en del af en lækker sandwich til picnicen, eller server den i små salatblade til en hyggelig brunch eller frokost. Top det hele med dit yndlingsmikrogrønt for en ekstra smagsoplevelse.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4
  • Forberedelsestid: 5 min.
  • Tilberedningstid: 15 min. 

Ingredienser:

  • 6 æg
  • 1-2 spsk mayonnaise
  • 1-2 spsk yoghurt eller andet surmælksprodukt
  • 5-6 finthakkede cornichoner
  • salt, peber
  • sennepsspirer (du kan bruge alle slags spirer, men jeg synes de stærke klæder æggene bedst)
  • ekstra mikrogrønt til pynt.

    Fremgangsmåde:

    1. Kog æggene 7 min. så er de smilende og den let flydende blomme gør at du kan spare lidt på mayo'en.
    2. Afkøl og pil æggene. del dem evt. et par gange om kom dem i en skål.
    3. Rør æggene sammen med mayo og yoghurt med en gaffel, der samtidig maser æggene.
    4. Tilsæt finthakkede chornichoner og mikrogrønt
    5. Smag til med salt, peber (og evt. lidt sennep, hvis du bruger en anden slags mikrogønt)
    6. Server med ekstra mikrogrønt.
    TIP: Du kan også bruge mizuna, radiser, rucola, hvidløgsspirer eller bukkehorn til at sætte smag på æggesalaten.