Tips og tricks til din indendørs køkkenhave RSS



Nordisk Foodwin pesto

Nordisk FoodWIN pesto er udarbejdet i samarbejde med Hotel og Restaurationsskolen. De introducerede mig til begrebet "Foodwin" som en modsætning til food waste, og hele ideen er at bruge produkter, man ellers ville smide ud til nye gastronomiske produkter.  70 g rester af urter, blade og stængler. 50 g ristede solsikkekerner 50 g vesterhavsost eller anden god dansk fast ost 1 fed hvidløg 2½ dl. koldpresset rapsolie saft af 1 citron eller revet citronskal Salt og peber. Blend de nedkølede solsikkekerner med resten af ingredienserne og smag til med salt og peber. Opbevares i lukket glas på køl. TIP: Løvstikke kan med fordel klippes tilbage omkring 1. juli – så vil den levere friske bløde blade resten af året.Husk der er gratis...

Fortsæt med at læse



Få mere ud af dit mikrogrønt

Det er så hyggeligt at gå og pusle om sin egen, lille indendørs køkkenhave, vande, høste og finde de helt rigtige smagskombinationer. Vi har gennem tiden samlet en håndfuld gode tips til, hvordan du kan få endnu mere ud af dit mikrogrønt. 1. Spis hele spiren. Stænglen smager lige så godt som bladene. Ved de meget lange stængler, kan du evt. klippe dem ligesom purløg, det ser rigtig fint ud på maden og giver ekstra smag. 2. Vidste du, at du kan sætte dit mikrogrønt på køl?  Udvokset mikrogrønt holder sig længere på køl og du undgår bananfluer. Skal du ud et par dage, kan du pause dyrkningen ved at sætte spirebakken på køl, så nedsætter du vandingsbehovet og væksten indtil...

Fortsæt med at læse



Tips til vinderdyrkning af dine spirer

Mikrogrønt kan dyrkes året rundt, så du altid har det friske grønne drys lige ved hånden. Om vinteren er der især to ting du skal være opmærksom på: lys og luftfugtighed. LYS Om vinteren er det lyset, der er den begrænsende faktor for planternes vækst. Så stil endelig din vindueshave så lyst som muligt, gerne i et sydvendt vindue så får du det bedste resultat. Kniber det med pladsen, så hæng haven op på selve ruden med vores smarte Balcony. Læs mere her Har du det meget mørkt, kan du også vælge at give tilskudslys f.eks. i et mini-drivhus. Brug pærer, der er beregnet til plantevækst og husk at slukke lyset om natten. LUFTFUGTIGHED Mikrogrønt gror fint ved stuetemperatur. Det...

Fortsæt med at læse



Gode råd til ensartet spiring

SÅDAN FÅR DU EN ENSARTET SPIRING AF MIKROGRØNT Når du spirer frø handler det i bund og grund om at finde den rette balance, så du hverken drukner frøene eller tørrer dem ud. Vores spirebakker er designede til at skabe denne balance, så dyrker du i dem er du allerede godt på vej til et vellykket resultat. Følg disse enkle råd og få en flot og ensartet spiring af mikrogrønt. Vand hampemåtten så den er godt våd, der skal komme vand op, når du trykker ned på den. Ved almindelig stuetemperatur bør du vande spirebakken hver 2. eller 3. dag. Store frø som f.eks. solsikke, ært, radiser og rødbeder kan lægges i blød i koldt vand 8-12 timer før de...

Fortsæt med at læse



Sådan vander du dine spirer optimalt

Hvor meget skal jeg vande? Det spørgsmål får jeg ofte – og det korrekte svar er: VAND EFTER BEHOV! Men det er også et svar, der er svært at forholde sig til, så jeg har lavet en vandingsguide til mikrogrønt fyldt med gode tips, så du kan få mest muligt ud af dine sunde, økologiske frø. Har du en spirebakke, kan du typisk nøjes med at vande hver 2.-3. dag. VANDING AF HAMPEMÅTTE Allerførst skal du vande dine hampemåtter rigtig godt igennem. Hampemåtterne er et 100% naturprodukt og – desværre – lidt uensartede i tykkelsen, hvilket gør det svært at give helt præcise mål. Monter hampemåtten så de 2 sider er bukket ned i bunden af spirebakken Vand måtten godt...

Fortsæt med at læse