Rødbedesalat med feta, figner og sortkålsspirer

Rødbedesalat med feta, figner og sortkålsspirer

Det er bare med at slå til, når de friske figner er i sæson - de smager så godt! Kombinationen med kogte rødbeder og feta ost synes jeg fungerer rigtig godt og den mørkegrønne sortkåls mikrogrønt giver lige det helt rigtige farvespil.🌱

Du kan gøre salaten til et hovedmåltid ved at tilsætte kikærter, edamamebønner eller fuldkornsris.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4 personer
  • Forberedelsestid: 60 min.
  • Tilberedningstid: 10 min.

Ingredienser:

  • 4-5 rødbeder 
  • 4-5 figner
  • 1/4 rød spidskål
  • en bakke brombær
  • 100 g feta ost 
  • ½ bakke spirer, f.eks. sortkål
  • Dressing af 4 spsk olivenolie, 2 spsk eddike, 1 spsk honning, 2 tsk sennep, salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog rødbederne til de er helt møre, det tager 45-60 min. Overbrus med koldt vand og smut skrællen af og skær dem i passende stykker. Vend de varme rødbeder i dressingen.
  2. Snit spidskålen så fint som muligt, drys med lidt salt og lad trække i 10 min. skyl herefter saltet af og knug spidskålen tør. Massagen gør kålen lidt blødere at tygge i.
  3. Skær fignerne i både.
  4. Skyl brombær og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle
  5. Bland rødbeder og spidskål og anret figner, brombær og feta ost ovenpå.
  6. Pynt med mikrogrønt.

Velbekomme 💚

Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱