Det er bare med at slå til, når de friske figner er i sæson - de smager så godt! Kombinationen med kogte rødbeder og feta ost synes jeg fungerer rigtig godt og den mørkegrønne sortkåls mikrogrønt giver lige det helt rigtige farvespil.🌱
Du kan gøre salaten til et hovedmåltid ved at tilsætte kikærter, edamamebønner eller fuldkornsris.
Det praktiske:
- Antal portioner: 4 personer
- Forberedelsestid: 60 min.
- Tilberedningstid: 10 min.
Ingredienser:
- 4-5 rødbeder
- 4-5 figner
- 1/4 rød spidskål
- en bakke brombær
- 100 g feta ost
- ½ bakke spirer, f.eks. sortkål
- Dressing af 4 spsk olivenolie, 2 spsk eddike, 1 spsk honning, 2 tsk sennep, salt og peber
Fremgangsmåde:
- Kog rødbederne til de er helt møre, det tager 45-60 min. Overbrus med koldt vand og smut skrællen af og skær dem i passende stykker. Vend de varme rødbeder i dressingen.
- Snit spidskålen så fint som muligt, drys med lidt salt og lad trække i 10 min. skyl herefter saltet af og knug spidskålen tør. Massagen gør kålen lidt blødere at tygge i.
- Skær fignerne i både.
- Skyl brombær og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle
- Bland rødbeder og spidskål og anret figner, brombær og feta ost ovenpå.
- Pynt med mikrogrønt.
Velbekomme 💚
Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱