Nem og frisk salat med asparges, sprøde rugbrøds croutoner og de smagfulde skud fra ært og solsikke.
Det praktiske:
- Antal portioner: 2-4
 - Forberedelsestid: 15 min.
 - Tilberedningstid: 10 min.
 
Ingredienser:
- 1 bundt asparges
 - 1 salathoved, f.eks. lilla lollo bionda
 - 2-4 tynde skiver rugbrød
 - olivenolie
 - Balsamico eddike
 - ærteskud
 - solsikkeskud
 - evt. rosenblade og eller ristede græskarkerner
 
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 C og pensl rugbrødsskiverne med lidt olivenolie og drys med salt. Skær ud i små tern. Bag rugbrødet i 10-15 minutter eller indtil det er sprødt.
 - Grill eller damp asparges og lad dem køle lidt af inden de skæres i mundrette bidder.
 - Skyl salaten og pluk den i mindre stykker i en skål. Bland med de friske skud og asparges.
 - Dryp med olivenolie og eddike, eller lad folk selv gøre det ved bordet.
 - Pynt med rugbrøds croutoner og evt. lidt rosenblade.
 
TIP: Salaten kan gøres mere fyldig ved at tilsætte en rest kogte nye kartofler eller en håndfuld friskbælgede ærter.
Velbekomme 💚
Har du fået lyst til selv at dyrke mikrogrønt? Se vores spirebakker i funktionelt dansk design her