SALAT MED RUCOLA MIKROGRØNT, TOMATER, KARTOFLER OG BØNNER August 07 2020

salat m. mikrogrøn rucolaSkøn og mættende salat med aromatisk drys af mikrogrøn rucola. Spis den alene eller som tilbehør til f.eks. et stykke kylling eller fisk. Også god som frokost både derhjemme og på arbejde.

Det skal du bruge til 4. personer:

 

  • 1 kg små kartofler
  • 2 store løg
  • 2 spsk olie, salt, peber
  • 250 g grønne bønner
  • 250 g gule tomater
  • 1 salathoved, gerne med røde farver
  • mikrogrøn rucola
  • dressing af 3 spsk olie, 1 spsk eddike, 1 tsk. sennep, salt og peber.
Sådan gør du:

 

Vask kartoflerne godt og skær dem evt. ud i mundrette stykker.

 

Pil løgene og skær dem i 8-dele. Vend løg og kartofler med lidt olie, salt og pber og bag dem ved 200 grader i 30 min. eller til de er møre. Lad dem køle af.

 

Rens og nip bønnerne og kog dem 5 min. i let-saltet vand. Afkøl derefter i koldt vand og lad dryppe af på et rent viskestykke.

 

Vask og halver tomaterne.

 

Skyl salaten grundig og slyng eller tør den, så der ikke er vand på.

 

Rør dressingen sammen og vend den med de lune kartofler og løg.

 

Anret alle dele på et smukt fad og pynt med mikrogrøn rucola.

 

TIP: Salaten smager også godt med lidt oste-terninger eller et smilende æg.
Du kan også bruge koriander eller mizuna, mikrogrønt i stedet for rucola.