Denne løgkompot har min nevø Otto lært mig at lave. Og den er virkelig god! Prøv den som tilbehør til et stykke ost eller som fyld i en burger eller hjemmelavet hotdog.
Det praktiske:
- Antal portioner: 1 glas
 - Forberedelsestid: 5 min.
 - Tilberedningstid: 20 min.
 
Ingredienser:
- ½ kg gule løg i skiver
 - 15 g smør
 - 1 spsk olie
 - 1 spsk sukker
 - 1 dl rødvin
 - 1-2 spsk balsamico eddike
 - salt, peber, evt. sumak
 - 1-2 røde æbler
 - radisespirer
 
Fremgangsmåde:
- Lav en løgkompot ved at brune de gule løg i smør og olie sammen med salt og sukker. Stil gryden på Medium høj varme og steg til løgene er bløde
Det tager ca. 15 min. - Tilsæt ca. 1 dl rødvin og 1-2 spsk balsamicoeddike og kog det ind til næsten al væden er fordampet. Smag til med salt, peber og evt. sumak. Syrligheden/sødmen kan evt. reguleres med sukker eller eddike.
 - Server den afkølede kompot med fine tern af røde æbler og radisespirer.
 
Velbekomme 💚
Har du fået lyst til selv at dyrke mikrogrønt? Se vores spirebakker i funktionelt dansk design her