Røget hellefisk med mikrogrønt og bagte tomater

Røget hellefisk med mikrogrønt og bagte tomater

Brug hellefisk i skiver eller et helt stykke, som du selv skærer ud. Den lækre vinaigrette er med bl.a. sennep, urter og hakket æg og de skønne bagte tomater fuldender retten. 

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4 
  • Forberedelsestid: 10 min.
  • Tilberedningstid: 50 min.

Ingredienser:

  • 1-2 skiver hellefisk pr. person
  • mikrogrønt til topping, f.eks. fennikel, amarant og broccoli
  • 1 bakke cherry tomater
  • salt, sukker, timian

Vinaigrette (ca. 3 dl)

  • 1 stor håndfuld urter og mikrogrønt
  • 1 hårdkogt æg
  • 1 lille skalotteløg
  • 4-6 cornichoner
  • 1 stor spsk dijonsennep
  • 1 tsk sukker eller honning
  • 1,5 dl god olie
  • salt, peber

Fremgangsmåde:

  1. Bagte tomater: Vend tomaterne med lidt olie, salt, sukker og timian og bag dem ca. 40 min. v. 120 C
  2. Vinaigrette: Hak urter, løg, æg og cornichoner fint og rør de øvrige ingredienser i. Smag til. 
  3. Anret hellefisken med bagte tomater, vinaigrette og en farverig blanding af mikrogrønt. 
Opskriften er udviklet af Githa Bennorth.

 

Velbekomme 💚
Har du fået lyst til selv at dyrke mikrogrønt? Se vores spirebakker i funktionelt dansk design her