Helles Opskrifter — Frokost RSS



Salat med sorte ris, porre og blandet spirer

Fyldig salat med sorte ris, porrer og sharonfrugter. Brug de sunde spirer som pynt, f.eks. pinkkål, sortkål, pak choi eller broccoli. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 4 personer Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 200 g sorte fuldkornsris 150 g sharonfrugt 150 g agurk 150 g porre 50 g icebergsalat 50 g valnøddekerner ½ bakke spirer, f.eks. pinkkål Dressing af 4 spsk valnøddeolie, 2 spsk eddike, 1 spsk rørsukker, 2 tsk sennep, salt og peber Fremgangsmåde: Kog risene i 35-40 min. og afkøl dem i en skål. Skær sharonfrugten i både. Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske og skær den så i skiver. Skær porren i tynde ringe. Pluk salaten i mindre stykker. Rist valnødderne på en tør pande....

Fortsæt med at læse



Omelet med ærteskud

Æg og spirer er bare et match made in heaven. Ingredienserne fremhæver hinandens smag. Fyld med f.eks. ærteskud og for et mere fyldigt måltid kan du tilføje nye, kogte kartofler eller søde, røde tomater. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 2 portion Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 4 æg 4 spsk. vand Salt og peber 15 g smør Fyld af ærteskud og evt. lidt nye kogte kartofler Andre spirer til pynt eller flere ærteskud Fremgangsmåde: Pisk æg, vand og krydderier sammen med en gaffel. Smelt smørret på panden. Hæld æggemassen på panden, når smørret er gyldent. Rør lidt rundt i æggemassen, til den begynder at stivne. Dæmp varmen og steg videre til den lige netop stivner på toppen - jeg kan godt lide, at...

Fortsæt med at læse



Brød med røget laks, mozzarella og solsikkespirer

Dejligt smørrebrød med en kombination af laks og mozzarella. Prøv den og top med fine solsikkeskud og pak choi spirer. Også god på ristet rugbrød. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 1 portion Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 1 skive brød 1-2 skiver røget laks Lidt mozzarella, evt. de små kugler skåret i halve Solsikkeskud og pak choi spirer Fremgangsmåde: Rist evt. brødet og smør det med smør. Anret laks og mozzarella på brødet og krydr med friskkværnet peber. Pynt med solsikkeskud og pak choi spirer. Velbekomme 💚 Skriv dig op til tiny gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

Fortsæt med at læse



Grøn salat med rosenblade, violet radise og ærtespirer

Smuk og enkel salat der får et tvist med rosenblade og spirer. Server den som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 1 portion Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 1 håndfuld blandet spirer, fx. ært, solsikke og violet radise 1 håndfuld spæde salatblade Lidt rosenblade fra enten vilde roser eller usprøjtede fra haven. Andre spiselige blomster kan også bruge Olivenolie, citronsaft, salt og peber Fremgangsmåde: Skyl og bland forsigtigt de spæde salater, spirer og rosenblade. Rør olivenolie og citronsaft sammen med lidt salt og peber og dryp den over salaten. Velbekomme 💚 Skriv dig op til tiny gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

Fortsæt med at læse



Bruschetta med tomat og hvidløgsspirer

Brug de dejlige danske tomater til en bruschetta toppet med hvidløgsspirer. Du kan også bruge rucola eller basilikum spirer, det passer også godt til. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 1 portion Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 1 skive brød Olivenolie, balsamico eddike 2 tomater eller en håndfuld cherrytomater Lidt hakket løg - brug forårsløg, rødløg eller salatløg 1/2 mozzarella ost  Salt, peber Hvidløgsspirer, basilikum eller rucola spirer Fremgangsmåde: Pensel brødet med olivenolie på begge sider og rist det sprødt og gyldent på pande eller i ovnen. Hak tomater og løg og bland det sammen med lidt balsamico, salt og peber samt halvdelen af de spirer du har valgt at bruge. Skær mozzarellaen i skiver og læg det på brødet og derefter tomatblandingen ovenpå....

Fortsæt med at læse