Helles Opskrifter — Frokost RSS



Fiskefilet med remoulade og spirer

Skønne nystegte fiskefiletter kan både bruges som smørrebrød eller spises til aftensmad med fx. kartofler eller ris til. Fennikel spirer synes jeg passer godt til, men vælg de smage du bedst kan lide. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 4  Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 4-8 fiskefiletter, alt efter størrelse 1 æg 2 -4 spsk. hvedemel 1-2 dl rasp Salt og peber Smør til stegning Citron, blandet spirer og remoulade til topping Fremgangsmåde: Start med at soignere fiske filetterne. Blad mel med salt og peber på en stor tallerken Pisk ægget med lidt vand med en gaffel i en dyb tallerken Kom raspen ud på endnu en flad tallerken. Vend fiske filetterne i først mel, så æg og til sidst rasp. Smelt smørret...

Fortsæt med at læse



Figner med parmaskinke og solsikkespirer

Gedeost, figner og røget kød er bare et rigtig godt smagsmæssigt match.🌱 Superlet at lave og lækkert som en let frokostret eller en del af et ostebord, antipasti eller tapas.  Det praktiske: Antal portioner: 1 person Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 1-3 figner pr person 1-3 skiver røget skinke, bresaola eller røget mørbrad  1-3 skefulde blød, cremet gedeost, f.eks. "Snøfrisk" ½ bakke spirer, f.eks. solsikkeskud, rucola og violet radise olivenolie og balsamico eddike Fremgangsmåde: Vask og halver fignerne. Kom en klat gedeost på halvdelen og et stykke røget kød på den anden halvdel. Dryp med balsamicoeddike og olivenolie. Pynt med mikrogrønt. Velbekomme 💚 Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din...

Fortsæt med at læse



Rødbedesalat med feta, figner og sortkålsspirer

Det er bare med at slå til, når de friske figner er i sæson - de smager så godt! Kombinationen med kogte rødbeder og feta ost synes jeg fungerer rigtig godt og den mørkegrønne sortkåls mikrogrønt giver lige det helt rigtige farvespil.🌱 Du kan gøre salaten til et hovedmåltid ved at tilsætte kikærter, edamamebønner eller fuldkornsris. Det praktiske: Antal portioner: 4 personer Forberedelsestid: 60 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 4-5 rødbeder  4-5 figner 1/4 rød spidskål en bakke brombær 100 g feta ost  ½ bakke spirer, f.eks. sortkål Dressing af 4 spsk olivenolie, 2 spsk eddike, 1 spsk honning, 2 tsk sennep, salt og peber Fremgangsmåde: Kog rødbederne til de er helt møre, det tager 45-60 min. Overbrus med koldt vand og smut...

Fortsæt med at læse



Salat med sorte ris, porre og blandet spirer

Fyldig salat med sorte ris, porrer og sharonfrugter. Brug de sunde spirer som pynt, f.eks. pinkkål, sortkål, pak choi eller broccoli. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 4 personer Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 200 g sorte fuldkornsris 150 g sharonfrugt 150 g agurk 150 g porre 50 g icebergsalat 50 g valnøddekerner ½ bakke spirer, f.eks. pinkkål Dressing af 4 spsk valnøddeolie, 2 spsk eddike, 1 spsk rørsukker, 2 tsk sennep, salt og peber Fremgangsmåde: Kog risene i 35-40 min. og afkøl dem i en skål. Skær sharonfrugten i både. Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske og skær den så i skiver. Skær porren i tynde ringe. Pluk salaten i mindre stykker. Rist valnødderne på en tør pande....

Fortsæt med at læse



Omelet med ærteskud

Æg og spirer er bare et match made in heaven. Ingredienserne fremhæver hinandens smag. Fyld med f.eks. ærteskud og for et mere fyldigt måltid kan du tilføje nye, kogte kartofler eller søde, røde tomater. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 2 portion Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 4 æg 4 spsk. vand Salt og peber 15 g smør Fyld af ærteskud og evt. lidt nye kogte kartofler Andre spirer til pynt eller flere ærteskud Fremgangsmåde: Pisk æg, vand og krydderier sammen med en gaffel. Smelt smørret på panden. Hæld æggemassen på panden, når smørret er gyldent. Rør lidt rundt i æggemassen, til den begynder at stivne. Dæmp varmen og steg videre til den lige netop stivner på toppen - jeg kan godt lide, at...

Fortsæt med at læse