Små lækre hapsere med dekorativ topping af bl.a. stenbiderrogn, rejer og ærteskud. De er lette at lave, ligner en million og er gode både på frokostbordet eller som små canapeer til et glas vin eller bobler. Ingredienser: Blinis med stenbiderrogn: Blinis (hjemmelavet eller købte) Creme fraise 38% Stenbiderrogn Rødløg Rucola spirer Blinis med vagtelæg og ærtespirer: Blinis Vagtelæg Rejer og el. rogn Ærtespirer Smør Blinis med laksemousse med Pak Choi spirer: Blinis Varmrøget laks Creme fraise 38% Citronsaft Salt og peber Pak Choi spirer Blinis med rejer, rogn og radisespirer: Blinis Rejer Rogn Creme fraise 38% Radisespirer Fremgangsmåde: Blinis med stenbiderrogn: Smør 1 ts creme fraiche 38% på blinien så der bliver en lille fordybning. Kom en skefuld stenbiderrogn ned...
Brug de dejlige danske tomater til en bruschetta toppet med hvidløgsspirer. Du kan også bruge rucola eller basilikum spirer, det passer også godt til. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 1 portion Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 1 skive brød Olivenolie, balsamico eddike 2 tomater eller en håndfuld cherrytomater Lidt hakket løg - brug forårsløg, rødløg eller salatløg 1/2 mozzarella ost Salt, peber Hvidløgsspirer, basilikum eller rucola spirer Fremgangsmåde: Pensel brødet med olivenolie på begge sider og rist det sprødt og gyldent på pande eller i ovnen. Hak tomater og løg og bland det sammen med lidt balsamico, salt og peber samt halvdelen af de spirer du har valgt at bruge. Skær mozzarellaen i skiver og læg det på brødet og derefter tomatblandingen ovenpå....
Intet slår friske asparges som den ultimative forårs delikatesse. Jeg dyrker dem selv i haven, men må jeg købe, synes jeg de danske asparges er langt at foretrække. Prøv aspargesene sammen med en lækker vinagrette med hårdkogte æg, de friske, sprøde ærteskud og lidt violet radise for farve og smag. Lidt godt brød og et glas kølig hvidvin, så fås frokosten ikke bedre. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 2 portion Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 15 min. Ingredienser: 400 g asparges 3 hårdkogte æg Vinaigrette af 1 tsk. dijonsennep, 1 tsk honning, 2 spsk hvidvinseddike, 4 spsk olivenolie, salt og peber Spirer af violet radise og ærteskud Fremgangsmåde: Kog æggene i 8-10 minutter, pil dem og hak dem groft. Blancher aspargesene 1-2 minutter og lad...
Skal du have gæster og vil lave noget nemt og lækkert, så prøv den her opskrift på peberfrugt med spejlæg og en masse blandede spirer på toppen. F.eks. fennikel, violet radise og pak choi. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 4-6 portioner Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 1 stor peberfrugt 6 æg Forskellig spirer Salt og peber Fremgangsmåde: Skær peberfrugt i ringe i ca. 1,5 – 2 cm brede skiver. Læg ringene på en pande og lad stå 30 sekunder. Slå et æg ud i hver peberfrugtring og strø lidt salt og peber ovenpå. Lad stå ved svag varme til overfladen er stivnet (Du kan evt. vende dem hvis du gerne vil stege toppen også). Slut af med at klippe spirerne og læg det på...