Helles Opskrifter — Salat RSS



Figner med parmaskinke og solsikkespirer

Gedeost, figner og røget kød er bare et rigtig godt smagsmæssigt match.🌱 Superlet at lave og lækkert som en let frokostret eller en del af et ostebord, antipasti eller tapas.  Det praktiske: Antal portioner: 1 person Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 1-3 figner pr person 1-3 skiver røget skinke, bresaola eller røget mørbrad  1-3 skefulde blød, cremet gedeost, f.eks. "Snøfrisk" ½ bakke spirer, f.eks. solsikkeskud, rucola og violet radise olivenolie og balsamico eddike Fremgangsmåde: Vask og halver fignerne. Kom en klat gedeost på halvdelen og et stykke røget kød på den anden halvdel. Dryp med balsamicoeddike og olivenolie. Pynt med mikrogrønt. Velbekomme 💚 Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din...

Fortsæt med at læse



Rødbedesalat med feta, figner og sortkålsspirer

Det er bare med at slå til, når de friske figner er i sæson - de smager så godt! Kombinationen med kogte rødbeder og feta ost synes jeg fungerer rigtig godt og den mørkegrønne sortkåls mikrogrønt giver lige det helt rigtige farvespil.🌱 Du kan gøre salaten til et hovedmåltid ved at tilsætte kikærter, edamamebønner eller fuldkornsris. Det praktiske: Antal portioner: 4 personer Forberedelsestid: 60 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 4-5 rødbeder  4-5 figner 1/4 rød spidskål en bakke brombær 100 g feta ost  ½ bakke spirer, f.eks. sortkål Dressing af 4 spsk olivenolie, 2 spsk eddike, 1 spsk honning, 2 tsk sennep, salt og peber Fremgangsmåde: Kog rødbederne til de er helt møre, det tager 45-60 min. Overbrus med koldt vand og smut...

Fortsæt med at læse



Salat med sorte ris, porre og blandet spirer

Fyldig salat med sorte ris, porrer og sharonfrugter. Brug de sunde spirer som pynt, f.eks. pinkkål, sortkål, pak choi eller broccoli. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 4 personer Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 200 g sorte fuldkornsris 150 g sharonfrugt 150 g agurk 150 g porre 50 g icebergsalat 50 g valnøddekerner ½ bakke spirer, f.eks. pinkkål Dressing af 4 spsk valnøddeolie, 2 spsk eddike, 1 spsk rørsukker, 2 tsk sennep, salt og peber Fremgangsmåde: Kog risene i 35-40 min. og afkøl dem i en skål. Skær sharonfrugten i både. Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske og skær den så i skiver. Skær porren i tynde ringe. Pluk salaten i mindre stykker. Rist valnødderne på en tør pande....

Fortsæt med at læse



Grøn salat med rosenblade, violet radise og ærtespirer

Smuk og enkel salat der får et tvist med rosenblade og spirer. Server den som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 1 portion Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 1 håndfuld blandet spirer, fx. ært, solsikke og violet radise 1 håndfuld spæde salatblade Lidt rosenblade fra enten vilde roser eller usprøjtede fra haven. Andre spiselige blomster kan også bruge Olivenolie, citronsaft, salt og peber Fremgangsmåde: Skyl og bland forsigtigt de spæde salater, spirer og rosenblade. Rør olivenolie og citronsaft sammen med lidt salt og peber og dryp den over salaten. Velbekomme 💚 Skriv dig op til tiny gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

Fortsæt med at læse