Gedeost, figner og røget kød er bare et rigtig godt smagsmæssigt match.🌱 Superlet at lave og lækkert som en let frokostret eller en del af et ostebord, antipasti eller tapas. Det praktiske: Antal portioner: 1 person Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 1-3 figner pr person 1-3 skiver røget skinke, bresaola eller røget mørbrad 1-3 skefulde blød, cremet gedeost, f.eks. "Snøfrisk" ½ bakke spirer, f.eks. solsikkeskud, rucola og violet radise olivenolie og balsamico eddike Fremgangsmåde: Vask og halver fignerne. Kom en klat gedeost på halvdelen og et stykke røget kød på den anden halvdel. Dryp med balsamicoeddike og olivenolie. Pynt med mikrogrønt. Velbekomme 💚 Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din...
Det er bare med at slå til, når de friske figner er i sæson - de smager så godt! Kombinationen med kogte rødbeder og feta ost synes jeg fungerer rigtig godt og den mørkegrønne sortkåls mikrogrønt giver lige det helt rigtige farvespil.🌱 Du kan gøre salaten til et hovedmåltid ved at tilsætte kikærter, edamamebønner eller fuldkornsris. Det praktiske: Antal portioner: 4 personer Forberedelsestid: 60 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 4-5 rødbeder 4-5 figner 1/4 rød spidskål en bakke brombær 100 g feta ost ½ bakke spirer, f.eks. sortkål Dressing af 4 spsk olivenolie, 2 spsk eddike, 1 spsk honning, 2 tsk sennep, salt og peber Fremgangsmåde: Kog rødbederne til de er helt møre, det tager 45-60 min. Overbrus med koldt vand og smut...
Fyldig salat med sorte ris, porrer og sharonfrugter. Brug de sunde spirer som pynt, f.eks. pinkkål, sortkål, pak choi eller broccoli. 🌱 Det praktiske: Antal portioner: 4 personer Forberedelsestid: 40 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 200 g sorte fuldkornsris 150 g sharonfrugt 150 g agurk 150 g porre 50 g icebergsalat 50 g valnøddekerner ½ bakke spirer, f.eks. pinkkål Dressing af 4 spsk valnøddeolie, 2 spsk eddike, 1 spsk rørsukker, 2 tsk sennep, salt og peber Fremgangsmåde: Kog risene i 35-40 min. og afkøl dem i en skål. Skær sharonfrugten i både. Halver agurken og skrab kernerne ud med en ske og skær den så i skiver. Skær porren i tynde ringe. Pluk salaten i mindre stykker. Rist valnødderne på en tør pande....
Smuk og enkel salat der får et tvist med rosenblade og spirer. Server den som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling. 🌱
Det praktiske:
Antal portioner: 1 portion
Forberedelsestid: 5 min.
Tilberedningstid: 5 min.
Ingredienser:
1 håndfuld blandet spirer, fx. ært, solsikke og violet radise
1 håndfuld spæde salatblade
Lidt rosenblade fra enten vilde roser eller usprøjtede fra haven. Andre spiselige blomster kan også bruge
Olivenolie, citronsaft, salt og peber
Fremgangsmåde:
Skyl og bland forsigtigt de spæde salater, spirer og rosenblade.
Rør olivenolie og citronsaft sammen med lidt salt og peber og dryp den over salaten.
Velbekomme 💚
Skriv dig op til tiny gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱