Helles Opskrifter

FRISKE FORÅRSRULLER MED ÆRTESKUD OG BUKKEHORN October 01 2020

friske forårsruller med ærteskud og bukkehorn
Friske forårsruller er en lækker lille snack, en fin forret eller et helt måltid, hvis du supplerer med en fyldig salat med f.eks. edamamebønner, bønnespirer og helt fintsnittet rød spidskål.

Det skal du bruge:

  • Rispapir
  • Avocado i tynde både
  • Gulerødder i tynde strimler
  • Squash eller agurk i tynde strimler
  • Grønne bønner
  • Bukkehorn mikrogrønt
  • Ærteskud
  • evt. koriander og citronsaft
  • Varmrøget laks
  • Lidt peanuts og sur-sød chilisovs til servering
Sådan gør du:

Kog de grønne bønner i letsaltet vand i 5 min. og kom dem derefter i iskoldt vand. Dup dem tørre.

Skær alle grønsager i tynde strimler og derefter i ens længde, så er det lettere at lave pæne ruller. Dryp evt. squash og avocado med citron og lidt salt. Del laksen i passende stykker.

Udblød rispapiret efter anvisningen på pakken og placer den på et vådt viskestykke. Lav en lille bunke af grønsager, laks og mikrogrønt lidt under midten på rispapiret. Fold siderne ind og rul til en fin lille rulle.

Anret rullerne med god plads omkring den enkelte rulle, de klistrer sammen når de står lidt.

Server med lidt saltede peanuts og en sur-sød chilidressing.

TIP: Du kan også bruge andre grønsager, f.eks. peberfrugt, salat eller kinaradise. Skal rullerne være ekstra spicy kan du tilføje koriander, thai-basilikum og helt fine strimler af ingefær.



ØRREDMOUSSE MED FREDES MIX July 27 2018


Det skal du bruge:
  • 125 g røget ørredfilet
  • 50 g friskost
  • 1 ss revet peberrod
  • 2 ss citrosaft
  • 2 ss olivenolie
  • 1/4 ts cayennepeber
  • salt og peber
  • en håndfuld mikrogrønt, f.eks. Frederikkes mix
Sådan gør du:

Kom alle ingredienser i en blender og blend til massen er ensartet.
Klip mikrogrønt og rør det forsigtigt i massen med en dejskraber.
Smag til og juster evt. med peberrod, citronsaft og krydderier.
Anret i en smuk skål og pynt med ekstra mikrogrønt.

Velbekomme

MIKROGRØN ÆGGESALAT July 20 2018


Det skal du bruge:
  • 6 æg
  • 200 g hytteost
  • 1 ss god mayonnaise
  • salt, peber, karry efter smag
  • masser af mikrogrønt – sennep giver et stærkt pift, kløver er dejlig friskt og karse er helt klassisk – men prøv dig frem og find din egen favorit.
Sådan gør du:

Kog æggene smilende, dvs. 7-8 min.
Pil æggene og kom dem i en skål. Klem dem evt. på kryds og tværs i æggedeleren eller mos dem med en gaffel.
Tilsæt hytteost, mayonnaise, mikrogrønt og krydderier og rør godt rundt.
Smag til og anret i en smuk skål med ekstra mikrogrønt på toppen.

Velbekomme

LAKSERULLE MED MIKROGRØNT July 13 2018


Det skal du bruge:

  • 3 skiver røget laks
  • 100g flødeost
  • fint revet citronskal af 1/2 ubehandlet og vasket citron
  • mikrogrønt efter eget valg, jeg brugte radise rambo og kløver
Sådan gør du:

Bred laksen ud så den danner en rektangel – gør det evt. på husholdningsfilm, så er den lettere at håndtere.

Rør flødeost med mikrogrønt og citronskal, smag til med salt og peber.

Smør flødeosten ud på laksen og drys med ekstra mikrogrønt.

Rul til en roulade og skær i skiver med en skarp kniv, pas på ikke at pressen rouladen sammen, den er ret blød i det.

Anret på et fad eller en tallerken og pynt med mikrogrønt

Velbekomme

SPEJLÆG I PEBERFRUGT MED KARSE July 06 2018


Det skal du bruge per person:

  • 1 æg
  • 1 tyk ring af en stor peberfrugt
  • Karse
  • 3 skiver bacon
  • 1 skive rugbrød
  • Fedtstof til stegning
Sådan gør du:

Varm en pande godt op med dit foretrukne fedtstof og skru så ned til middel varme.
Kom peberfrugt-ringen på panden.
Slå ægget ud inden i peberfrugten.
Steg et par minutter – evt. på begge sider – til ægget er som du kan lide det.
Steg baconet sprødt og læg det på fedtsugende papir.
Anret på en tallerken og drys med karse.

Velbekomme