Helles Opskrifter — Julefrokost RSS



Rejer i peberrodscreme med solsikkespirer

Usædvanlig, men meget lækker smagskombination af rejer, peberrod og solsikkeskud.  Det praktiske: Antal portioner: 4 personer Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser: 150 g rejer 1 spsk mayonaise 2 spsk creme fraiche 9% 1-2 store spsk friskrevet peberrod Salt Solsikkespirer, evt. mizuna spirer 4 kogte æg Rosenpeber Fremgangsmåde: Rør en creme af mayo, creme fraiche, peberrod og de finthakkede stængler af solsikkeskuddene. Smag til med salt og måske mere peberrod, den skarpe peberrodssmag komplementerer de søde rejer rigtig godt. Vend rejerne i cremen og pynt med toppen af solsikkerne. Mizuna mikrogrønt smager også rigtig godt til rejesalaten. Server med kogte æg drysset med rosenpeber. Brug rugbrød til frokost og sprødt flutes, hvis du vælger at servere som en forret. Velbekomme 💚 Skriv dig...

Fortsæt med at læse



Stegt sild med abrikoser, korianderolie og spirer

Et anderledes bud på en stegt sild med spændende tilbehør af syltede abrikoser og korianderolie. Beregn tid til at siden kan trække et par timer i sylte lagen. Det skal du bruge til 6 hele silde filetter: 6 dobbelte silde filetter  Grove havregryn til panering Smør til stegning Lidt spæde salatblade og mikrogrønt til anretningen Syltelage af 3 dl eddike, 3 dl sukker, 1 dl vand og 1 spsk salt. Korianderolie 1 dl koriander 1,5 dl neutral olie Syltede abrikoser En god håndfuld tørrede abrikoser i strimler 1 dl hyldeblomst saft (koncentreret) 1 dl hyldeblomsteddike eller hvidvinseddike 1/2 dl vand Lidt salt Evt. ekstra sukker Syltede rødløg 2-3 rødløg i både 2 dl eddike 2 dl sukker 1/2 dl vand...

Fortsæt med at læse



Friskostkugler rullet i spirer

Friske, små ostekugler, der ser indbydende ud, er superlette at lave og ikke fylder så meget i maven.  Det praktiske: Antal portioner: 4  Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser: 200 g friskost naturel (du kan også bruge gedeost) Blandet mikrogrønt, f.eks. amarant, radise og basilikum Fremgangsmåde: Klip mikrogrønt i små fine stykker på ca. 1 cm og kom dem ud på et stykke bagepapir eller et spækbræt. Rul små mundrette kugler af osten og tril dem i blandingen af spirer. Velbekomme 💚 Skriv dig op til tiny gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱 Opskriften er udviklet af Githa Bennorth.

Fortsæt med at læse