Sådan for du ensartet spiring
Når du spirer frø handler det i bund og grund om at finde den rette balance, så du hverken drukner frøene eller tørrer dem ud.
Vores spirebakker er designede til at skabe denne balance, så dyrker du i dem er du allerede godt på vej til et vellykket resultat.
Følg disse enkle råd og få en flot og ensartet spiring af mikrogrønt.
- Vand hampemåtten så den er godt våd, der skal komme vand op, når du trykker ned på den. Ved almindelig stuetemperatur bør du vande spirebakken hver 2. eller 3. dag.
- Store frø som f.eks. solsikke, ært, radiser og rødbeder kan lægges i blød i koldt vand 8-12 timer før de sås. Derved suger frøene vand og spireprocessen går i gang.
- Har du tørt indeklima (og det har mange danske hjem) kan du øge luftfugtigheden omkring frøene ved f.eks. at dække spirebakken med en anden spirebakke de første 24-48 timer. Du kan også dække med vådt køkkenrulle, husholdningsfilm eller en lille bakke.
- Husk at se til frøene hver dag og fjern overdækning igen når spiringen er godt i gang.
- Bliver der for varmt og tæt i spirebakken kan frøene godt mugne, så lad en lille sprække være åben for ventilation.
- Se desuden dyrkningsvejledninger for de enkelte frø - især amarant, rødbeder og dild/fennikel kan godt drille lidt.