5 tips til at få mere ud af dine spirer

5 tips til at få mere ud af dine spirer

Tips til at få mere ud af dine spirer 🌱

Det er så hyggeligt at gå og pusle om sin egen, lille indendørs køkkenhave, vande, høste og finde de helt rigtige smagskombinationer.

Vi har gennem tiden samlet en håndfuld gode tips til, hvordan du kan få endnu mere ud af dit mikrogrønt.

 

1. Spis hele spiren

Stænglen smager lige så godt som bladene. Ved de meget lange stængler, kan du evt. klippe dem ligesom purløg, det ser rigtig fint ud på maden og giver ekstra smag.

 

2. Sæt dine spirer på køl

Udvokset mikrogrønt holder sig længere på køl og du undgår bananfluer. Skal du ud et par dage, kan du pause dyrkningen ved at sætte spirebakken på køl, så nedsætter du vandingsbehovet og væksten indtil du tager bakken ud igen.

 

3. Pift rester op med spirer

Biksemad med spejlæg, risotto kugler, eller arancini som de hedder på italiensk eller en god ryd-køleskabet-suppe bliver ekstra indbydende med en grønt drys på toppen.

 

4. Del frøposerne i 2

... Og dyrk to forskellige slags spirer i en spirebakke. Dette råd har jeg fået af indtil flere kunder, der bor alene og de fortæller, at de gerne vil kunne vælge mellem forskellige slags, men ikke når at spise en hel bakke ad gangen. Det gode råd er hermed givet videre. 

5. Dobbelt dyrkning med Ærteskud & Hvidløgsspirer

Ærteskud og hvidløgsspirer fortsætter med at gro efter du har klippet dem af, så fortsæt endelig med at vande dem, så kan du høste mikrogrønt i længere tid.