Få mere ud af dit mikrogrønt


Det er så hyggeligt at gå og pusle om sin egen, lille indendørs køkkenhave, vande, høste og finde de helt rigtige smagskombinationer.

Vi har gennem tiden samlet en håndfuld gode tips til, hvordan du kan få endnu mere ud af dit mikrogrønt.

1. Spis hele spiren. Stænglen smager lige så godt som bladene. Ved de meget lange stængler, kan du evt. klippe dem ligesom purløg, det ser rigtig fint ud på maden og giver ekstra smag.

2. Vidste du, at du kan sætte dit mikrogrønt på køl?  Udvokset mikrogrønt holder sig længere på køl og du undgår bananfluer. Skal du ud et par dage, kan du pause dyrkningen ved at sætte spirebakken på køl, så nedsætter du vandingsbehovet og væksten indtil du tager bakken ud igen.

4. Mikrogrønt er perfekt til at pifte rester op med. Biksemad med spejlæg, risotto kugler, eller arancini som de hedder på italiensk eller en god ryd-køleskabet-suppe bliver ekstra indbydende med en grønt drys på toppen.

5. Har du fået dyrket for meget - eller står stilkene alligevel tilbage? Prøv denne Foodwin pesto udarbejdet i samarbejde med Hotel- og Restaurationsskolen. Så kan du også få brugt stilke fra f.eks. persille og osterester - smart ikke?

6. Del frøposerne i 2 og dyrk to forskellige slags mikrogrønt i en spirebakke. Dette råd har jeg fået af indtil flere kunder, der bor alene og de fortæller, at de gerne vil kunne vælge mellem forskellige slags, men ikke når at spise en hel bakke ad gangen. Det gode råd er hermed givet videre. 

7. Ærteskud og hvidløgsspirer fortsætter med at gro efter du har klippet dem af, så fortsæt endelig med at vande dem, så kan du høste mikrogrønt i længere tid.