Amarant

AMARANT, MIKROGRØNT, SPIRER

Amarantspirer er nok den mest spektakulære type spirer med den helt fantastiske intense røde farve. Den er lidt anderledes at dyrke end de fleste andre mikrogrønt, da der slet ikke sker noget, hvis ikke den får 100% fugtighed og mørke de første 48 timer. 🌱

Dyrknings information:

 • Spiretid: 8 - 10 dage
 • Overdæk: Dæk spirebakken til de første par dage for mere ensartet fremspring (evt. en anden spirebakke eller køkkenrulle)
 • Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
 • Smag: Frisk smag af rødbede

Sådan dyrker du:

 1. Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
 2. Så amarant-frøene på hampemåtten og dæk dem til, så der er mørkt og fugtigt. Hvis du dyrker i vores spirebakker, så stabel dem ovenpå hinanden. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 48 timer - så vil spiringen være godt i gang.
 3. Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
 4. Efter 8-10 dage er skuddene klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

     Brug de smukke amarant spirer til at give farve og smag til din mad. Ser flot ud på helt hvide kammuslinger, en dampet fisk eller luksus smørrebrød. 

     Go' dyrkning 💚

     Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱