GULEROD, FENNIKEL OG DILD - SÅDAN DYRKER DU DEM SOM MIKROGRØNT January 14 2020

dild, gulerod, fennikel, mikrogrøntFine, spinkle og meget delikate - sådan bliver gulerod, fennikel og dild når du dyrker dem som mikrogrønt. Mikrogrøn gulerod har en mild smag af nye gulerødder, mens dild og fennikel har skønne anis-agtige noter.

Du kan dyrke dem som mikrogrønt på 10-14 dage. Se her hvordan du får det bedste resultat.

Sådan gør du:

  • Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
  • Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag.
  • Dæk dyrkningsbeholderen med lidt film eller hvis du dyrker i Roots, så stabel dem ovenpå hinanden. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 24-48 timer - så vil spiringen være godt igang.
  • Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
  • Efter 10-14 dage er spirerne klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

Prøv at lave kryddersmør med gulerod- eller dild-spirer. Dild og fennikel mikrogrønt er også lækkert til fisk og skaldyr eller i en god salat.