DYRKNINGSVEJLEDNING RØDBEDER


rødbede frø, spirer, dyrkningsvejledning til mikrogrøntDe smukke og velsmagende rødbedespirer er ikke de nemmeste at dyrke, men til gengæld belønnes du med både velsmag og den smukkeste røde farve.Fra frø til mikrogrøn spire skal du regne med at der går 10-14 dage.

Sådan gør du:

  • Start med at lægge rødbede-frøene i blød i rent vand 12-24 timer.
  • Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
  • Så rødbede-frøene på hampemåtten og dæk dem med et stykke fugtig køkkenrulle, lidt film eller hvis du dyrker i vores spirebakker, så brug en som låg. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 4-5 dage - eller til du kan se tydelige spirer på alle frø.
  • Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
  • Efter 10-14 dage er mikrogrønten klar til at blive høstet. Klip spirerne af så du får hele den velsmagende stængel med.

Brug de lækre rødbede-spirer til at give leverpostegs-maden et luksuriøst præg eller giv smag og farve til hvid fisk, al slags ost, røget sild eller makrel eller som et smukt og farverigt indslag i salater.