Tarteletter med porre, ost og karse

Tarteletter med porre, ost og karse

Adam Aamann er kendt for sit lækre smørrebrød, Madmagasinet på DR1 og senest kogebogen Aamans Grønne Køkken. 🌱

Det praktiske:

  • Antal portioner: 8 tarteletter
  • Forberedelsestid: - min.
  • Tilberedningstid: - min.

Ingredienser:

Porre og kartofler:

  • 250 g små faste kartofler
  • 4-5 porrer

Råsyltede tyttebær:

  • 150 g tyttebær
  • 2 spsk sukker

Ostesovs:

  • 3 spsk smør
  • 1  skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk mel
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl grøntfond
  • 1 laurbærblad
  • 1,5 dl piskefløde
  • 150 g revet fast fåreost
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Havsalt og friskkværnet peber

Topping:

  • 1 bakke karse
  • 50 g fast tør ost

Fremgangsmåde:

Porre og kartofler:

  1. Kog kartoflerne møre i vand med salt, pil dem og skær dem i mundrette bidder.
  2. Skær den øverste mørkegrønne tredjedel af porrernes top og rens porrerne grundigt.
  3. Skær dem i skiver a 2 cm og kom dem i en gryde med 3 spsk vand, 1 spsk smør og lidt salt.

Damp dem møre under låg i ca. 8-10 minutter.

Råsyltede tyttebær:

  1. Vend de rå tyttebær med sukker og lad dem stå og sætte sig i min. 1 time. Dette kan også gøres dagen før og sættes på køl.

Ostesovs:

  1. Varm smørret op i en gryde og sauter de finthakkede skalotteløg sammen med hvidløget heri, kom mel på og bag godt igennem.
  2. Hæld vinen på og kog igennem imens du pisker. Hæld derefter fonden på, tilsæt laurbærbladet og lad det koge igennem i 10 minutter.
  3. Tilsæt fløde og lad det koge op. Tilsæt revet ost og smag til med citronsaft, salt og peber.
  4. Hæld porrerne i en sigte og vend dem sammen med kartoflerne i ostesovsen.

Servering:

  1. Lun tarteletterne i ovnen.
  2. Fordel porre-kartoffelblandingen i de lune tarteletter.
  3. Kom lidt tyttebær over, derefter karse og riv til sidst lidt ost over og server straks

Velbekomme 💚

Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

Opskrift: Adam Aamann. Foto: Columbus Leth.