TARTELETTER MED PORRE, OST OG TYTTEBÆR


AAMANNS TARTELETTER

AAMANNS LÆKRE TARTELETTER

Adam Aamann er kendt for sit lækre smørrebrød, Madmagasinet på DR1 og senest  kogebogen Aamans Grønne Køkken.

Opskrift: Adam Aamann. Foto: Columbus Leth.

Det skal du bruge:

PORRE OG KARTOFFEL

  • 250 g små faste kartofler
  • 4-5 porrer

RÅSYLTEDE TYTTEBÆR

  • 150 g tyttebær
  • 2 spsk sukker

OSTESOVS

  • 3 spsk smør
  • 1  skalotteløg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk mel
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl grøntfond
  • 1 laurbærblad
  • 1,5 dl piskefløde
  • 150 g revet fast fåreost
  • 1-2 spsk citronsaft
  • havsalt og friskkværnet peber

SERVERING

  • 8 stk tarteletter
  • 1 bakke karse
  • 50 g fast tør ost

Sådan gør du:

RÅSYLTEDE TYTTEBÆR

Vend de rå tyttebær med sukker og lad dem stå og sætte sig i min. 1 time. Dette kan også gøres dagen før og sættes på køl.

OSTESOVS

Varm smørret op i en gryde og sauter de finthakkede skalotteløg sammen med hvidløget heri, kom mel på og bag godt igennem.

Hæld vinen på og kog igennem imens du pisker. Hæld derefter fonden på, tilsæt laurbærbladet og lad det koge igennem i 10 minutter.

Tilsæt fløde og lad det koge op. Tilsæt revet ost og smag til med citronsaft, salt og peber.

PORRE OG KARTOFFEL

Kog kartoflerne møre i vand med salt, pil dem og skær dem i mundrette bidder.

Skær den øverste mørkegrønne tredjedel af porrernes top og rens porrerne grundigt.

Skær dem i skiver a 2 cm og kom dem i en gryde med 3 spsk vand, 1 spsk smør og lidt salt.

Damp dem møre under låg i ca. 8-10 minutter.

SERVERING

Lun tarteletterne i ovnen.

Hæld porrerne i en sigte og vend dem sammen med kartoflerne i ostesovsen. Fordel porre-kartoffelblandingen i de lune tarteletter, kom lidt tyttebær over, derefter karse og riv til sidst lidt ost over og server straks