Et anderledes bud på en stegt sild med spændende tilbehør af syltede abrikoser og korianderolie. Beregn tid til at siden kan trække et par timer i sylte lagen.
- 6 dobbelte silde filetter
- Grove havregryn til panering
- Smør til stegning
- Lidt spæde salatblade og mikrogrønt til anretningen
- Syltelage af 3 dl eddike, 3 dl sukker, 1 dl vand og 1 spsk salt.
Korianderolie
- 1 dl koriander
- 1,5 dl neutral olie
Syltede abrikoser
- En god håndfuld tørrede abrikoser i strimler
- 1 dl hyldeblomst saft (koncentreret)
- 1 dl hyldeblomsteddike eller hvidvinseddike
- 1/2 dl vand
- Lidt salt
- Evt. ekstra sukker
Syltede rødløg
- 2-3 rødløg i både
- 2 dl eddike
- 2 dl sukker
- 1/2 dl vand
- 20 peberkorn
- 1 spsk salt
- Start med at koge de to syltelager til løg og abrikoser og sylt rødløg i både og abrikoser i skiver i deres respektive lager. Dette kan evt. laves dagen før.
- Blend olie og koriander i små stykker til den er helt grøn (det tager et stykke tid) Sigt olien før brug.
- Trim silde filetterne og salt dem på kødsiden. Fold dem så kødsiden vender ud af. Paner silden i grove havregryn (evt. lidt æggehvide først, hvis havregrynene ikke vil sidde fast).
- Steg sildene ved medium varme til de er gyldne og gennemstegte og kom dem i syltelagen til sildene.
- Anret sildene med lidt spæde salatblade, de syltede abrikoser og rødløg, spirer og dryp med korianderolien.
Velbekomme 💚
Skriv dig op til tiny gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱