Solsikke

Solsikke

Dyrk dine egne saftige og velsmagende solsikkeskud i vindueskarmen - simpelt og nemt. Fra frø til spire skal du regne med at der går 10-14 dage. 🌱

Dyrknings information:

 • Spiretid: 10 - 14 dage
 • Overdæk: Dæk gerne spirebakken til de første par dage for mere ensartet fremspring (evt. en anden spirebakke eller køkkenrulle)
 • Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
 • Smag: Frisk og krydret smag med en sprød tekstur

Sådan dyrker du:

 1. Start med at lægge solsikkefrøene i blød i rent vand 8-12 timer.
 2. Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
 3. Så solsikkefrøene på hampemåtten og dæk dem med et stykke fugtig køkkenrulle. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i ca. 48 timer - så vil spiringen være godt i gang.
 4. Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
 5. Efter 10-14 dage er skuddene klar til at blive høstet. De smager bedst, når de lige har smidt den sorte frøskal og foldet kimbladende ud. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

        Brug de lækre solsikkeskud som topping, i salater, sandwiches - eller saml et lille bundt pakket i lidt fugtig køkkenrulle og tag det med i madpakken.

        Go' dyrkning 💚

        Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱