SENNEPS MIKROGRØNT - DYRKNINGSGUIDE


dyrkningsvejledning sennep mikrogrønt spirerMikrogrønt af sennep andre frø fra kålfamilien er ikke bare nemme at dyrke, de er også super-sunde. Det er velkendt, at en diæt rig på planter fra kål-familien er forbundet med en lavere risiko for at udvikle kræft og hjerte-kar sygdomme*

Sennep er en af vores stærkeste spirer, den smager skarpt og stærkt og leder tankerne hen på dijon-sennep. Fra frø til mikrogrøn spire skal du regne med at der går 5-7 dage.

Sådan gør du:

  • Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
  • Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag.
  • Har du lav luftfugtighed, så dæk evt. spirebakken med lidt film eller brug en anden spirebakke som låg. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 24-48 timer - så vil spiringen være godt igang.
  • Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
  • Efter 5-7 dage er spirerne klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

Brug senneps mikrogrønt som pynt på smørrebrød, det grønne drys på æggeretter eller som smagsgiver i salater. Senneps spirerne er også rigtig gode i dressinger.

 

*Cancer.dk