Hampemåtter i 100% naturmateriale

Hampemåtter i 100% naturmateriale

Hvad er hampemåtter?

Hos Tiny Gardens har vi valgt at dyrke mikrogrønt i hampemåtter. Hamp er et rigtig godt materiale at dyrke i, da det har en god evne til at holde på fugtigheden. Samtidigt er det hygiejnisk, så du undgår jord i køkkenet.

Vores hampemåtter er produceret i Danmark og de er fremstillet af stængler og blade fra industrihamp, der forarbejdes til fibre. Hamp dyrkes primært for frøenes skyld, der bruges i en lang række forskellige produkter. De små frø udgør kun nogle få procent af hele plantens samlede biomasse, så det er sund fornuft at upcycle resten af planten til hampemåtter.

 

Uden sprøjtemidler

Hampen er ikke økologisk certificeret, men vores producent oplyser, at de ikke bruger sprøjtemidler i produktionen. 

Det er heller ikke nødvendigt at bruge sprøjtemidler, da hamp fra naturens side er en meget robust og sund plante. Derudover er hamp også meget nøjsom med hensyn til både vand- og næringskrav i modsætning til f.eks. bomuldsplanten, der har et meget højt vandbehov.

Hamp er en af de mest fantastiske kulturplanter vi har og den er en af verdens ældste nytteplanter. Dens historie kan følges 8000 år tilbage og den kan dyrkes på alle breddegrader.

 

Hampemåtter er komposterbare

En anden fordel er at hampemåtterne efter endt dyrkning af mikrogrønt kan indgå i naturens kredsløb igen, de er nemlig komposterbare. Til gengæld kan de ikke bruges til at dyrke mikrogrønt i igen, da de bliver helt gennemvoksede af rødder.

Du kan købe løse hampemåtter her - og der følger altid hampemåtter med alle vores økologiske frø - se vores store udvalg her.

Er du nysgerrig på andre hampeprodukter, så check udvalget af bl.a. sunde fødevarer og lækre hudpleje produkter hos Møllerup Gods.