Vælg de bedste grøntsager som sæsonen tilbyder, skær dem ud i fine mundrette stykker og arranger alt på et smukt fad. Pynt med mikrogrønt dom prikken over i'et.
Lækkert sammen med et par gode dips, lidt godt brød og måske lidt ost eller kogte æg. Du kan også servere fadet som tilbehør til fisk eller kød.
På billedet er brugt følgende grøntsager:
- Radiser
- Gulerødder
- Agurk
- Peberfrugt
- Ærter
- Bladselleri
- Glaskål
- Blomkål
- Cherrytomater
- Ærtespirer
Som dip kan du f.eks. bruge hummus, guacamole, pesto eller prøv en frisk dild dressing eller en hjemmelavede Thousand Island dressing.
Dild dressing:
- 1 dl creme fraiche 18%
- 50 g mayonnaise
- en bakke fintklippet mikro-dild
- friskklippet senneps mikrogrønt 1/4 - 1/2 bakke smag dig frem alt efter hvilken senneps variant du bruger
- saft af 1/2 - 1 citron
- salt, peber, sukker
Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, sukker og citron.
Thousand Island dressing
- 1 dl mayonnaise
- 1 dl creme fraiche 18%
- citronsaft af 1/4-1/2 citron
- 1 tsk koncentreret tomatpure
- 1-2 spsk ketchup
- 1 tsk Worchestershire sauce
- 2-3 stænk tabasco
- 1/2 tsk røget paprika
- 1 tsk sukker
- salt og peber