Crudo er en italiensk måde at servere rå fisk på. Det er både super let og lækkert.
Det praktiske:
- Antal portioner: 4
- Forberedelsestid: 24 timer på frost
- Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser:
- 250 g hvid fisk, fx. havbars, kulmule eller torsk
- ca. 250 g grønt, f.eks. bladselleri, agurk, fennikel
- 3-4 blommer
- olivenolie
- citronsaft
- salt
- mikrogrønt efter eget valg
Fremgangsmåde:
- Da fisken skal serveres frisk, skal den være frosset i mindst 24 timer.
- Fjern ben og skær herefter så tyndt som muligt. Det er nemmest, når fisk stadig er halvfrossen, så falder den ikke fra hinanden.
- Blad fisken med frugt og grønt skåret i små fine tern eller skåret på et mandolinjern.
- Smag til med salt og top herefter med citronolie som du laver i forholdet 1 spsk citronsaft og 3 spsk olie der rystes sammen.
- Pynt med mikrogrønt, f.eks. fennikel, amarant og radise.
TIP: blommer kan erstattes med ferskner eller nektariner. Du kan også lave crudoen med tomater, rødløg, sorte oliven og rucola mikrogrønt.