Crudo af hvid fisk

Crudo af hvid fisk

Crudo er en italiensk måde at servere rå fisk på. Det er både super let og lækkert.

Det praktiske:

  • Antal portioner: 4
  • Forberedelsestid: 24 timer på frost
  • Tilberedningstid: 15 min. 

Ingredienser:

  • 250 g hvid fisk, fx. havbars, kulmule eller torsk
  • ca. 250 g grønt, f.eks. bladselleri, agurk, fennikel
  • 3-4 blommer
  • olivenolie
  • citronsaft
  • salt
  • mikrogrønt efter eget valg

Fremgangsmåde:

  1. Da fisken skal serveres frisk, skal den være frosset i mindst 24 timer.
  2. Fjern ben og skær herefter så tyndt som muligt. Det er nemmest, når fisk stadig er halvfrossen, så falder den ikke fra hinanden.
  3. Blad fisken med frugt og grønt skåret i små fine tern eller skåret på et mandolinjern.
  4. Smag til med salt og top herefter med citronolie som du laver i forholdet  1 spsk citronsaft og 3 spsk olie der rystes sammen. 
  5. Pynt med mikrogrønt, f.eks. fennikel, amarant og radise.

TIP: blommer kan erstattes med ferskner eller nektariner. Du kan også lave crudoen med tomater, rødløg, sorte oliven og rucola mikrogrønt.