Tropaeolum

Tropaeolum

Dyrk selv de smukke, runde blade af tropaeolum i din vindueskarm - det er slet ikke svært! Fra frø til spire skal du regne med at der går 10-14 dage. 🌱

Dyrknings information:

 • Spiretid: 10 - 14 dage
 • Forberedelse: Læg i blød 8 - 12 timer inden såning
 • Overdæk: Dæk gerne spirebakken til de første par dage for mere ensartet fremspring (evt. en anden spirebakke eller køkkenrulle)
 • Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
 • Smag: Kraftig smag af karse
 • Tip: Denne type mikrogrønt gror igen, når du har høstet første gang.
Sådan dyrker du:
 1. Start med at lægge frøene i blød i rent vand 8 - 12 timer.
 2. Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
 3. Kom frøene på hampemåtten og dæk dem med et stykke fugtig køkkenrulle, lidt film eller hvis du dyrker i vores spirebakker, så stabl dem ovenpå hinanden. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i ca. 48 timer - så vil spiringen være godt i gang.
 4. Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
 5. Efter 10-14 dage er skuddene klar til at blive høstet. Klip dem af et par cm over frøet og fortsæt med at vande, så vil du opleve, at der kommer en ny omgang skud efter en uges tid.

     Brug de smukke blade som topping, i salater og sandwich.

     Go' dyrkning 💚

     Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev og modtage en rabatkode til en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱