Kørvel

Kørvel

Kørvel er fine, spinkle og meget delikate spirer. Kørvel mikrogrønt har en dejlig mild smag af lakrids. Fra frø til spirer skal du regne med at der går 14 -16 dage. 🌱

Dyrknings information:

 • Spiretid: 14 - 16 dage
 • Overdæk: Dæk gerne spirebakken til de første 5 - 7 dage for mere ensartet fremspring (evt. en anden spirebakke eller køkkenrulle)
 • Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
 • Smag: Let smag af anis

Sådan dyrker du:

 1. Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
 2. Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag.
 3. Dæk dyrkningsbeholderen med lidt film eller hvis du dyrker i spirebakker, så brug en som låg. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 5-7 dage eller til spiringen er i gang. Se til frøene dagligt. Disse typer af frø kan godt være længere om at spire end du er vant til. 
 4. Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
 5. Efter 14-16 dage er spirerne klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

      Kørvel spirer er rigtig lækre til fisk og skaldyr eller i en god salat.

      Go' dyrkning 💚

      Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev og modtage en rabatkode til en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱