Løg

Løg

Løgspirer er spinkle spirer med en intens smag af løg, som du kan dyrker selv på 10-14 dage. Se her hvordan du får det bedste resultat. 🌱

Dyrknings information:

  • Spiretid: 10 - 14 dage
  • Overdæk: Dæk spirebakken til de første par dage for mere ensartet fremspring (evt. en anden spirebakke eller køkkenrulle)
  • Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
  • Smag: Kraftig smag løg

Sådan dyrker du:

  1. Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
  2. Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag.
  3. Dæk spirebakken med lidt film eller sæt en anden spirebakke på som låg. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 5-7 dage - løgfrøene er længe om at spire.
  4. Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene. I spirebakke skal du vande med ca. 1 dl vand hver 2. dag.
  5. Efter 10 - 14 dage er spirerne klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

        Brug de fine løgspirer som en raffineret smag på en æggekage, en lækker tomatsalat, på smørrebrød eller hvor du ellers ville bruge purløg.

        Go' dyrkning 💚

        Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱