Sortkål

Sortkål

Sortkålspirer og andre frø fra kålfamilien er ikke bare nemme at dyrke, de er også super sunde. Det er velkendt, at en diæt rig på planter fra kål-familien er forbundet med en lavere risiko for at udvikle kræft og hjerte-kar sygdomme*. Fra frø til spirer skal du regne med at der går 5-7 dage. 🌱

Dyrknings information:

 • Spiretid: 5 - 7 dage
 • Overdæk: Dæk gerne spirebakken til de første par dage for mere ensartet fremspring (evt. en anden spirebakke eller køkkenrulle)
 • Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
 • Smag: Mild og fyldig smag af kål

Sådan dyrker du:

 1. Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
 2. Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag.
 3. Har du lav luftfugtighed, så dæk evt. spirebakken med lidt film eller sæt en anden spirebakke på som låg. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 24-48 timer - så vil spiringen være godt igang.
 4. Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene. I spirebakke skal du vande med ca. 1 dl vand hver 2. dag.
 5. Efter 5-7 dage er spirerne klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

    Brug sortkåls mikrogrønt som pynt på smørrebrød, det grønne drys på æggeretter eller som smagsgiver og farve i salater. 

    Go' dyrkning 💚

    Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev og modtage en rabatkode til en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

    *Cancer.dk