
Basilikum dyrkningsvejledning
Basilikumspirer er intense i smagen og bliver kun få centimeter høj. Frøene danner en gel, når de spirer, som nærmest pakker frøet ind og sikrer den rette fugtighed. Processen kan ses med det blotte øje ved at de sorte frø skifter farve til grå. 🌱
- Spiretid: 10 - 14 dage
- Overdæk: Ikke nødvendig
- Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
- Smag: Frisk og intens smag af basilikum. Findes i både en rød og en grøn variant.
- Botanisk navn: Ocimum basilicum
Sådan dyrker du
- Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
- Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag. Efter kort tid bliver frøene grålige, det er et tegn på at spireprocessen er gået i gang.
- Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
- Efter 10-14 dage er spirerne klar til at blive høstet.
Sådan kan du bruge mikrogrønt
Prøv at lave kryddersmør med basilikum mikrogrønt, brug spirerne som drys på tomater, pizza eller pastaretter.
TIP: Så evt. et par frø i en potte med jord, hvis du vil dyrke basilikum som en almindelig krydderurt. Se vores smarte spirebakker til dyrkning af mikrogrønt her 🌱og Herb Garden til krydderurter her