RUCOLA MIKROGRØNT. SÅ LET DYRKER DU DEM


rucola karse  mikrogrønt spirer guide

Rucola, er en af de letteste mikrogrønt at dyrke. Den slår stort set aldrig fejl og så er den klar til at spise på kun 5-7 dage! Det er en super nybegynder spire og så har den en helt vidunderlig aromatisk smag, uden den bitterhed, der kendes fra den voksne plante. 

Sådan gør du:

  • Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
  • Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag.
  • Har du lav luftfugtighed, så dæk evt. spirebakken med lidt film eller sæt en anden spirebakke på som låg. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i 24-48 timer - så vil spiringen være godt igang.
  • Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene. I spirebakke skal du vande med ca. 1 dl vand hver 2. dag.
  • Efter 5-7 dage er spirerne klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.

Brug mikrogrønt af rucola på carpaccio, pizza, som pynt på smørrebrød, det grønne drys på æggeretter eller som en eminent smagsgiver i salater.

 

Vidste du, at rucola og andre frø fra kålfamilien ikke bare nemme at dyrke, de er også super-sunde. Det er velkendt, at en diæt rig på planter fra kål-familien er forbundet med en lavere risiko for at udvikle kræft og hjerte-kar sygdomme*

*Cancer.dk