Brug spreaden som her på rugbrød med sprøde grøntsager ovenpå, eller brug den i en sandwich med salat og agurk. Eller endda som dip. 🌱
Det praktiske:
- Antal portioner: 3 - 4 madder
- Forberedelsestid: - min.
- Tilberedningstid: - min.
Ingredienser:
- 50 g cashewnødder
- ½ fed hvidløg
- 1 avocado
- 100 g blancherede ærter (eller optøede fra frost)
- 100 g blancheret
- Broccoli
- 3-4 spsk. citronsaft
- Salt
Topping:
- 1 håndfuld ærteskud
- Lidt tynde skiver blomkål
- 4-5 radiser i tynde skiver
- 1 håndfuld friskbælgede
- Ærter
Dressing:
- 1 fed hvidløg
- 50 g jordbær
- 1/2 dl eddikke (f.eks. hyld, hindbær el. æble-eddike)
- 1-2 spsk honning (smag til, jordbærrene kan variere i sødme)
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Blend cashewnødderne med hvidløg, kødet af 1 avocado, ærter, broccoli og citron. Smag til med salt. Dippen skal være rustik og frisk i smagen.
- Anret den toppet med ærteskud, radiser, blomkål og friske ærter. Server dippen straks, eller opbevar den i køleskab i op til 1 døgn.
- TIP: Jeg udbløder cashewnødderne natten over. Det gør, at spreaden bliver endnu mere cremet. Har du ikke nået det, kan du overhælde nødderne med kogende vand og lade dem trække i 5-10 minutter. Lad dem dryppe af inden brug.
Velbekomme 💚
Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱
Opskriften er fra Louisa Lorangs bog 'Grønne Madpakker'.