LOUISA LORANG: GREEN SPREAD MED AVOCADO OG ÆRTER February 26 2021

ærte spreadBrug spreaden som her på rugbrød med sprøde grøntsager ovenpå, eller brug den i en sandwich med salat og agurk. Eller endda som dip.

Sådan gør du:

Blend cashewnødderne med hvidløg, kødet af 1 avocado, ærter, broccoli og citron. Smag til med salt. Dippen skal være rustik og frisk i smagen.

Anret den toppet med ærteskud, radiser, blomkål og friske ærter. Server dippen straks, eller opbevar den i køleskab i op til 1 døgn.

TIP Jeg udbløder cashewnødderne natten over. Det gør, at spreaden bliver endnu mere cremet. Har du ikke nået det, kan du overhælde nødderne med kogende vand og lade dem trække i 5-10 minutter. Lad dem dryppe af inden brug.

Pålæg til 3-4 madder

  • 50 g cashewnødder
  • ½ fed hvidløg
  • 1 avocado
  • 100 g blancherede ærter
  • (eller optøede fra frost)
  • 100 g blancheret
  • broccoli
  • 3-4 spsk. citronsaft
  • salt

Topping

  • 1 håndfuld ærteskud
  • lidt tynde skiver blomkål
  • 4-5 radiser i tynde skiver
  • 1 håndfuld friskbælgede
  • ærter

Opskriften er fra Louisa Lorangs bog Grønne Madpakker.