Green spread med avocado, radise og ærtespirer

Green spread med avocado, radise og ærtespirer

Brug spreaden som her på rugbrød med sprøde grøntsager ovenpå, eller brug den i en sandwich med salat og agurk. Eller endda som dip. 🌱

Det praktiske:

  • Antal portioner: 3 - 4 madder
  • Forberedelsestid: - min.
  • Tilberedningstid: - min.

Ingredienser:

  • 50 g cashewnødder
  • ½ fed hvidløg
  • 1 avocado
  • 100 g blancherede ærter (eller optøede fra frost)
  • 100 g blancheret
  • Broccoli
  • 3-4 spsk. citronsaft
  • Salt

Topping:

  • 1 håndfuld ærteskud
  • Lidt tynde skiver blomkål
  • 4-5 radiser i tynde skiver
  • 1 håndfuld friskbælgede
  • Ærter

Dressing:

  • 1 fed hvidløg
  • 50 g jordbær
  • 1/2 dl eddikke (f.eks. hyld, hindbær el. æble-eddike)
  • 1-2 spsk honning (smag til, jordbærrene kan variere i sødme)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Blend cashewnødderne med hvidløg, kødet af 1 avocado, ærter, broccoli og citron. Smag til med salt. Dippen skal være rustik og frisk i smagen.
  2. Anret den toppet med ærteskud, radiser, blomkål og friske ærter. Server dippen straks, eller opbevar den i køleskab i op til 1 døgn.
  3. TIP: Jeg udbløder cashewnødderne natten over. Det gør, at spreaden bliver endnu mere cremet. Har du ikke nået det, kan du overhælde nødderne med kogende vand og lade dem trække i 5-10 minutter. Lad dem dryppe af inden brug.

Velbekomme 💚

Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱

    Opskriften er fra Louisa Lorangs bog 'Grønne Madpakker'.