SALAT MED LIMABØNNER OG JORDBÆR June 28 2019
Opskrift af Claus Dalby fra hans bog "Slank - Plantemad fra mit grønne køkken.
I denne opskrift indgår ærteskud, som du kan købe her.
Claus skriver om salaten: "Det er dejligt at gå og glæde sig til, at de første råvarer dukker op på torvet. Først asparges, så kartofler og derefter jordbær.
Jordbær spiser jeg gerne gennem hele sæsonen, og de er uforlignelige i salater. deres syrlige smag tilfører noget helt særligt".
Det skal du bruge til 4 personer:
- 250 g tørrede limabønner (butter beans)
- 200 g jordbær
- 150 g frosne edamamebønner
- 150 g agurk
- 50 g icebergsalat
- ærteskud til pynt
Klassisk vinagrette af:
- 4 spsk økologisk ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
- 1 spsk rørsukker eller plantesirup
- 2 tsk sennep
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Stil de tørrede bønner i blød i koldt vand i 10-12 timer
Hæld udblødningsvandet væk og kom bønnerne i en gryde med vand
Kog bønnerne i 35-40 min. og køl dem af
Skær jordbærrene i mindre stykker
Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå et par minutter og hæld vandet fra
Halver agurken, skrab kernerne ud med en ske og skær den i skiver
Pluk salaten i mindre stykker
Bland bønner, jordbær, edamamebønner, agurk og salat i skålen
Bland dressingen med ingredienserne i skålen
Anret som vist på billedet og pynt med ærteskud
Kværn evt. peber over. Jordbær og peber er en god cocktail.
Foto: Claus Dalby