Denne lækre salat er lavet af Claus Dalby, som selv skriver om salaten: "Det er dejligt at gå og glæde sig til, at de første råvarer dukker op på torvet. Først asparges, så kartofler og derefter jordbær.
Jordbær spiser jeg gerne gennem hele sæsonen, og de er uforlignelige i salater. deres syrlige smag tilfører noget helt særligt". 🌱
Det praktiske:
- Antal portioner: 4 personer
- Forberedelsestid: tørrede bønner udblødes i 10-12 timer og koges i 35-40 min.
- Tilberedningstid: 10 min.
Ingredienser:
- 250 g tørrede limabønner (butter beans) du kan også bruge 4-500 g. forkogte fra dåse eller karton
- 200 g jordbær
- 150 g frosne edamamebønner
- 150 g agurk
- 50 g icebergsalat
- Ærteskud til pynt
Vinagrette:
- 4 spsk økologisk ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
- 1 spsk rørsukker eller plantesirup
- 2 tsk sennep
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
- Stil de tørrede bønner i blød i koldt vand i 10-12 timer.
- Hæld udblødningsvandet væk og kom bønnerne i en gryde med vand.
- Kog bønnerne i 35-40 min. og køl dem af.
- Skær jordbærrene i mindre stykker.
- Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå et par minutter og hæld vandet fra.
- Halver agurken, skrab kernerne ud med en ske og skær den i skiver.
- Pluk salaten i mindre stykker.
- Bland bønner, jordbær, edamamebønner, agurk og salat i skålen.
- Bland dressingen med ingredienserne i skålen.
- Anret som vist på billedet og pynt med ærteskud.
- Kværn evt. peber over. Jordbær og peber er en god cocktail.
Velbekomme 💚
Skriv dig op til Tiny Gardens nyhedsbrev får du en gratis frøpakke med 6 forskellige typer frø i din første ordre 🌱
Opskrift og foto af Claus Dalby fra hans bog "Slank - Plantemad fra mit grønne køkken.