Sild er både sundt og lækkert og med denne urtecreme med masser af mikrogrønt bliver de helt uimodståelige.
Det praktiske:
- Antal portioner: 6-8
- Forberedelsestid: 10 min.
- Tilberedningstid: 10 min. + trækketid til løgene
Ingredienser:
- 1 stort glas kryddersild, gerne gammeldags modnede
- Lidt spæde salatblade til anretningen
Urtecreme
- 200 g creme fraiche 38%
- 1 lille finthakket rødløg
- 1/2 - 1 hel bakke mikrogrønt efter eget valg, f.eks. Fredes mix
- salt og (hvid) peber
Syltede rødløg
- 2-3 rødløg i både
- 2 dl eddike
- 2 dl sukker
- 1/2 dl vand
- 20 peberkorn
- 1 spsk salt
Fremgangsmåde:
- Start med at koge en syltelage af edike, sukker, vand og krydderier. Skær løgene i både og kom dem i den varme lage. Dette kan evt. laves dagen før.
- Afdryp silden og skær den i passende stykker.
- Rør creme fraiche med hakket rødløg og hakket mikrogrønt. Gem lidt af det mikrogrønne til pynt. Smag til med salt og peber.
- Anret sildene med lidt spæde salatblade, de syltede rødløg, mikrogrønt og den fyldige urtecreme.
Opskriften er udviklet af Githa Bennorth.