KRYDDERSILD MED URTECREME OG SYLTEDE RØDLØG


kryddersild opskrift med mikrogrøntSild er både sundt og lækkert og med denne urtecreme med masser af mikrogrønt bliver de helt uimodståelige.
Det skal du bruge til 1 stort glas sild:

  • 1 stort glas kryddersild, gerne gammeldags modnede
  • Lidt spæde salatblade til anretningen

Urtecreme

  • 200 g creme fraiche 38% 
  • 1 lille finthakket rødløg
  • 1/2 - 1 hel bakke mikrogrønt efter eget valg, f.eks. Fredes mix
  • salt og (hvid) peber

Syltede rødløg

  • 2-3 rødløg i både
  • 2 dl eddike
  • 2 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • 20 peberkorn
  • 1 spsk salt
Sådan gør du:

Start med at koge en syltelage af edike, sukker, vand og krydderier. Skær løgene i både og kom dem i den varme lage. Dette kan evt. laves dagen før.
Afdryp silden og skær den i passende stykker. 

Rør creme fraiche med hakket rødløg og hakket mikrogrønt. Gem lidt af det mikrogrønne til pynt. Smag til med salt og peber.
TIP: Hvis du synes creme fraichen er for tynd kan du piske den tykkere med en håndmixer inden du kommer urterne i.
Anret sildene med lidt spæde salatblade, de syltede rødløg, mikrogrønt og den fyldige urtecreme.
Opskriften er udviklet af Githa Bennorth.