Karse

Karse

Karse dyrkningsvejledning

På en lille uge får du nemt og hurtigt sunde, grønne karsespirer. Det er både sjovt og hyggeligt at dyrke karse hvor alle kan være med og følge med i frøets rejse fra frø til spire. 🌱

  • Spiretid: 5 - 7 dage
  • Overdæk: Nej
  • Rodhår: Planten danner rodhår. Det er små hvide hår ved basis af stænglen, det er helt naturligt. 
  • Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
  • Smag: Skarp peberagtig smag
  • Botanisk navn: Lepidium sativum

Sådan dyrker du

  1. Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
  2. Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag.
  3. Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene.
  4. Efter 5-7 dage er spirerne klar til at blive høstet.

Sådan kan du bruge mikrogrønt

Brug karse som pynt på smørrebrød, det grønne drys på æggeretter eller som smagsgiver i salater. Karse er også rigtig godt i dressinger. 

TIP: Se vores smarte spirebakker til dyrkning af mikrogrønt her 🌱og Herb Garden til krydderurter her

Go' dyrkning 💚