
Bukkehorn dyrkningsvejledning
Dyrk selv sundt og lækkert bukkehorns mikrogrønt. Fra frø til spire skal du regne med at der går 10-14 dage. 🌱
- Spiretid: 10 - 14 dage
- Forberedelse: Læg i blød 8 - 12 timer inden såning
- Overdæk: Dæk gerne spirebakken til de første 1 - 2 dage for mere ensartet fremspring (evt. en anden spirebakke eller køkkenrulle)
- Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
- Smag: Skarp og let-bitter smag af karry
- Botanisk navn: Trigonella foenum graecum
Sådan dyrker du
- Start med at lægge bukkehorns-frøene i blød i rent vand 8 - 12 timer.
- Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren. Du skal bruge ca. 1 dl.
- Så bukkehorns-frøene på hampemåtten og dæk dem med et stykke fugtig køkkenrulle, lidt film eller hvis du dyrker i vores spirebakker, så sæt en spirebakke på som låg. Tricket er at øge luftfugtigheden, så du får en bedre og mere ensartet fremspiring. Sørg for at der kommer lidt luft ind til frøene og dæk dem i ca. 48 timer - så vil spiringen være godt i gang.
- Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene. I spirebakke vander du med ca. 1 dl vand hver 2. dag.
- Stil spirebakkerne lyst, men ikke i direkte sol.
- Efter 10-14 dage er dit mikrogrønt klar til at blive høstet.
Sådan kan du bruge mikrogrønt
Bukkehorns spirer har en let-bitter smag henad karry. Den passer rigtig godt til asiatiske retter som f.eks. friske forårsruller, wok-retter og boller i karry. Den er også superlækker på en pizza bianco eller på en kartoffelmad. Du kan også prøve en salat med græskar.
TIP: Se vores smarte spirebakker til dyrkning af mikrogrønt her 🌱og Herb Garden til krydderurter her