
Rucola dyrkningsvejledning
Rucola, er en af de letteste spire at dyrke. Den slår stort set aldrig fejl og så er den klar til at spise på kun 5-7 dage. Det er en super nybegynder spire og så har den en helt vidunderlig aromatisk smag, uden meget af den bitterhed, der kendes fra den voksne plante. 🌱
- Spiretid: 5 - 7 dage
- Overdæk: Nej
- Vanding: Hver anden dag (mærk gerne efter hver dag om måtten stadig er våd)
- Smag: Stærk, men frisk smag af rucola
- Botanisk navn: Eruca sativa
Sådan dyrker du
- Vand hampemåtten op med rigeligt vand, den skal være gennemblødt og der må gerne komme vand op, når du trykker på den med fingeren.
- Så frøene på hampemåtten i et jævnt lag.
- Hold hele tiden måtten vandet godt op, men undgå, at der står vand op om frøene. I spirebakke skal du vande med ca. 1 dl vand hver 2. dag.
- Efter 5-7 dage er spirerne klar til at blive høstet. Klip dem af så du får hele den lange og velsmagende stængel med.
Sådan kan du bruge mikrogrønt
Brug rucolaspirer på carpaccio, pizza, som pynt på smørrebrød, det grønne drys på æggeretter eller som en eminent smagsgiver i salater. Prøv denne opskrift med bl.a. grillede ferskner
TIP: Se vores smarte spirebakker til dyrkning af mikrogrønt her 🌱og Herb Garden til krydderurter her