Sommertips til mikrogrønt


sommertipsMikrogrønt kan dyrkes året rundt, så du altid har det friske grønne drys lige ved hånden. Om sommeren kan du drage fordel af disse gode råd:

 

 

SOL

For meget sol er ikke godt for dit mikrogrønt. Stil spirebakkerne mod øst eller nord, hvis du har dem i vinduet - eller træk dem ind midt i rummet, så de ikke får direkte sol. Kniber det med pladsen, så hæng haven op med vores smarte Balcony. 

VARME

Er det meget varmt kan du opleve at du skal vande mere end normalt, at spirerne kollapser eller måske når at rådne/mugne inden de spirer. Det er min erfaring, at især ærter og radiser spirer dårligere ved temperaturer over 25 grader, mens basilikum og fennikel gror godt i varmen. Tilpas evt. dit valg af frø efter dette. Tiny Gardens spirebakker har et selvvandingssystem, der gør det lettere at passe spirerne med korrekt vanding.

SÆT PÅ KØL

Sommer er også ferietid, så er du væk hjemmefra et par dage kan du med fordel sætte dine spirer på køl. Brug køleskabet til at "pause" væksten eller til at forlænge holdbarheden på udvokset mikrogrønt. Jeg har selv erfaring med at pause spiringen i op til 4 dage og at opbevare dyrket mikrogrønt i op til 14 dage i køleskabet - dog med vanding hver 4-5 dag.