Tilmeld dig vores nyhedsbrev her og få 10% rabat på dit første køb

Kokkenes Opskrifter

Kartofler med rygeostcreme September 14 2018

Opskrift af kok Brian Braun

Kartoffelmadder er bare super-lækre, nemme og sunde. Her får du en opskrift på en rygeostecreme, der klæder de gode danske kartofler og hvor den mikrogrønne pynt tilfører masser af smag. 


Det skal du bruge til 4 personer:


    • 500 g kogte, kolde kartofler
    • 100 g rygeost
    • 100 g creme fraiche, gerne 38%
    • salt
    • peber


Sådan gør du:

Kog kartoflerne netop møre i letsaltet vand eller brug en rest fra dagen før.

Rør rygeost lind med creme fraiche og tilsæt fintklippede radisespirer. Smag til med salt og peber.

Anretning:

Læg de små kartofler i en lille bunke på en tallerken.

Kom en fin skefuld rygeostecreme på og drys med radise- og rødbedespirer.

Pynt af med en spiselig blomst.

Server godt brød til.

Kan også anrettes med kartofler i skiver på et stykke rugbrød.


Brændt porre med kartoffelpure March 29 2018

Opskrift af Githa Bennorth, Finaledeltager i Masterchef 2018.

Brændt porre med kartoffelpure

Det skal du bruge til 2 personer:

Sådan gør du:
Skær den grønne porretop af og fjern de yderste blade. Skyl porren grundigt under vandhanen.

Bag de rensede porrer ved 250 grader i 15-20 min. Porren skal være meget mørk på yderskallen og helt mør og cremet inden i.

Imens skrælles bagekartoflen. Skær den i mindre stykker og kog den med et fed hvidløg - uden salt i ca. 20 min. Når kartoflen er mør pureres den sammen med hvidløget, smørret og oliven olien.

Smag til med salt, peber og muskatnød.

Til sidst vendes  en god skefuld senneps karse i.

Anretning:
Smør kartoffelpuréen ud i en cirkel på tallerkenen.

Åben porren, gerne med en saks og drys med flage salt.

Pynt med senneps karse og pink grønkåls spirer og server for dine gæster.

Velbekomme, Githa.

Velbekomme, Githa.

Agurkemad med vasket hytteost March 29 2018

Opskrift af Githa Bennorth, Finaledeltager i Masterchef 2018.

Agurkemad med vasket hytteost

Det skal du bruge pr. person:

Sådan gør du:
Skær agurken ud i mundrette stykker.

Klip de forskellige karser og spred dem ud på et spækbrædt. Rul dine agurke-stykker i urterne og anret dem på rugbrødet.

Sæt mayonnaise i små dekorative dutter på maden.

Kom hytteosten op i en sigte og skyld under kold vand, ryst vandet af og drys hytteosten over agurkemadden.

Gør klar til at sætte tænderne i din mad!

Velbekomme, Githa.

Velbekomme, Githa.

Ærte bruchetta March 29 2018

Opskrift af Githa Bennorth, Finaledeltager i Masterchef 2018.

Ærte bruchetta

Det skal du bruge til 2 personer:

  • 100 g. ærter
  • 1 dl vand
  • 1/2 grønsags terning
  • 50 g. smør
  • 1/2 bakke senneps mikrogrønt
  • 12-16 cherrytomater
  • 1/2 bakke ærteskud
  • 2 skiver godt brød
Sådan gør du:
Kom ærterne i en gryde med vand og grønsags terningen og damp i små 5 min.

Hæld vandet fra og mos ærterne med smørret og smag til med lidt salt. Vend senneps karsen forsigtigt i mosen.

Rist brødet og kom ærtemosen på.

Skær tomaterne over på midten og fordel dem på ærtemosen og spred sprøde ærteskud over tomaterne.

En mættende men lækker lille ret er nu klar til nydelse.

Velbekomme, Githa.

Velbekomme, Githa.

Asparges med urte verde og rugbrøds chips March 26 2018

Opskrift af Githa Bennorth, Finaledeltager i Masterchef 2018.

Asparges med urte verde og rugbrøds chips

Det skal du bruge til 2 personer:

  • 1 bundt asparges
  • 1/4 rødløg
  • 1/4 Frederikkes mix
  • 1/4 radise
  • 1/4 rucola
  • 1/4 kløver
  • 1 teske kapers
  • 2 spiseske oliven olie
  • 1-2 teske æbleeddike
  • Salt og peber
  • To tynde skiver rugbrød
  • Evt. en mayonnaise
Sådan gør du:
Rugbrødschips kan købes eller laves selv, hvor de enten bages i ovn eller frittes i olie, vælg det du synes bedst om, men de skal være fine sprøde så de knaser.

Knæk eller skær bunden af aspargesene og damp dem i lidt vand med salt i 1-1 1/2 minut, dryp dem af og anret på tallerken.

Hak rødløget og kapers og bland med urterne, olien og eddiken, smag til med salt og peber. Dette kaldes urte verde.

Kom urte verde over aspargesene og pynt med rugbrøds chips.

Velbekomme, Githa.

Velbekomme, Githa.