3-5 dages levering og fri fragt ved køb over 600 kr.

Se vores video-guide til hvordan du dyrker tiny gardens her

Sådan dyrker du tiny gardens

Det eneste du skal tilsætte er vand


Vand måtten

Vand hampemåtten med ca. 1 dl vand, den skal være drivende våd. Der må gerne være lidt vand i bunden af haven, men ikke så meget at det står op over frøene.

 

Strø frøene ud

Så frøene i et jævnt og tæt lag på den våde hampemåtte. Frø mærket med en dråbe lægges i blød 8-12 timer før du sår dem.

 

Dyrk lækre spirer

Vand hver dag, så frøene aldrig tørrer ud. De hurtigste spirer er klar til høst efter 5-6 dage. De fleste er klar efter en uge, enkelte tager 10-14 dage

 

Godt at vide inden du går i gang


Karse og Basilikum danner en gel når de spirer. Basilikum skifter frave fra sort til gråt.

Bukkehorn beholder frøskallen på indtil kimbladet er helt udfoldet. Vent med at høste til de falder af af sig selv, eller træk dem forsigtigt af. De kan også spises med frøskallen på hvis man synes.

Radise har hvide rodhår - det er helt normalt og er ikke mug.

Ærter kan lugte lidt af vådt drivhus, når de spirer. Da det er økologiske og dermed ubearbejdede før, kan det forkomme, at enkelte frø ser mugne ud, når de spirer. Fjern dem forsigtigt fra haven, så de ikke spredes til de andre frø.

 

FAQ - Spørgsmål og Svar


 

Hvor meget skal man vande?

Vand med ca. 1 dl rent vand første gang. Hampemåtten skal være drivvåd og må aldrig tørre ud. Vand hver dag. Vandmængden afhænger af, hvor varmt der er – jo varmere des mere vand.

Hvor hurtigt vokser de forskellige frø?

De hurtigste mikrogrønt er rucola og karse, de er klar til høst efter 5-6 dage. De fleste frø tager omkring en uge før de er klar til høst. De langsomste er basilikum, bukkehorn, solsikke og ært – her skal du regne med 10-14 dage før de er klar til at spise.

Hvad er det hvide, der kommer nederst på spirerne?

Det er rodhår. Rodhår er helt naturlige for mange spirer, som f.eks. radiser, kål og sennep. Rodhårene hjælper spiren med at optage vand og næring.

 

Hvad betyder det, hvis der er et dråbe-ikon på frøposen?

Det betyder at frøene skal lægges i blød i 8-12 timer før du sår dem, for at få det bedste resultat.

Hvor længe kan de holde sig?

De små haver med frø kan holde sig minimum et år. Opbevar dem tørt og ikke for varmt. Når haverne er dyrket, smager de bedst når kimbladene netop har foldet sig ud. Spis dem i løbet af en uges tid, inden de udvikler de blivende blade, så smager de bedst.

Hvad er mikrogrønt?

Mikrogrønt er små planter, som man høster meget tidligt – de allerfleste på kimbladsstadiet – akkurat ligesom karse. Kimblade er det allerførste sæt blade planten udvikler. Mikrogrønt er en form for krydderurter, som du let selv kan dyrke i din vindueskarm.

 

Er Tiny Gardens bæredygtig?

Ja, det mener vi. Æskerne er lavet af FSC certificeret pap, hampemåtten er 100% naturlige plantefibre og frøene er økologiske. Vi producerer helst lokalt og bruger gerne arbejdskraft fra mennesker på kanten af arbejdsmarkedet.

Gror spirerne op igen efter de er klippet af?

Nej det gør de ikke, for vækstpunktet er klippet af. Eneste undtagelse er ært, den kan godt skyde igen 2-3 gange, hvis den klippes af 3-4 cm over frøet.

Kan jeg vande for meget?

Ja, det kan du godt. Hvis frøene står og sopper i vand kan de mugne

 

MANGLER DU STADIG SVAR?

Kontakt os direkte via mail eller Social Media med dine spørgsmål


@TINYGARDENSDK